10 dolog, amit eddig nem is tudtál a világ egyik legcsodásabb kutyafajtájáról, a labradorról

Szirák Viki
Írta: ,

Rengeteg csodálatos kutyafajta létezik, egyedi tulajdonsággal és különleges képességekkel. Azonban nem véletlen, hogy a labrador az egyik legnagyobb kedvenc az emberek körében (Amerikában 24 éve a legnagyobb favoritnak szavazzák meg), hiszen ez a szelíd és barátságos kutya számtalan szuper tulajdonsággal rendelkezik. Most elhoztunk néhány érdekes infót minden gyermek kedvenc kutyusáról.

A labradorok bundája nem egységes, hiszen többféle színű bundával is találkozhattál már életed során.

Azonban hivatalosan csak három szín elfogadott az Amerikai Kennel Klub körében: a csokoládébarna, a sárgás és a fekete.

Ami ezeken a kategóriákon kívül esik, az már számukra keverék; de akárhogy is, minden színben csodálatosak ezek a kutyák!

Érdekesség az is, hogy ha egy labradornak kölykei születnek, nem kizárt, hogy többféle színű kutyus is lehet az újszülöttek között.

Nem véletlen, hogy terápiás és mentőkutyaként is gyakran alkalmazzák őket.

A labradoroknak ugyanis az első számú céljuk az, hogy boldoggá tegyék a gazdájukat, megfeleljenek az elvárásoknak, és mindig jól viselkedjenek.

Sőt, nagyon magas fájdalomküszöbbel bírnak, ezért tudnak a veszélyesebb szituációkban, sérüléseket követően is mások megmentésén dolgozni.

Ezt azért is jó tudnod, mert amennyiben a labradorod valamilyen fájdalommal küzd, nehezebb lehet észrevenni, mint más kutyák esetében!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató