Mégis jót tesz, ha a kutyáddal alszol? 4 érv, ami szerint nagyon is!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Korábban már írtunk arról, hogy nem feltétlenül jó ötlet együtt aludni a kutyánkkal, akár egészségügyi, akár pihenési szempontokat veszünk figyelembe. Nos, azóta rengeteg üzenetet kaptunk tőletek, amelyekben leírtátok nekünk, hogy ti semmilyen negatív következményt nem tapasztaltatok, sőt, épp ellenkezőleg, sokkal jobban tudtok pihenni, ha a kutyusotok is mellettetek van. Úgy döntöttünk, beszámolóitokon felbuzdulva összegyűjtjük az érem másik oldalán szereplő szempontokat is! :)

Nyugalom és biztonságérzet

A szakértők gyakran figyelmeztetnek, hogy a rendszeres éjszakai ébredés szinte kikerülhetetlen, ha egy ágyban alszunk a házi kedvencekkel – vannak, akik mégis éppen a nyugalom miatt voksolnak a dolog mellett.

Sokan nyilatkoznak úgy, hogy kifejezetten nyugodtnak érzik magukat, ha négylábú barátjukat még éjszaka is elérhető közelségben tudják. Ez nem csak akkor igaz, amikor egy hatalmas testű eb férkőzik be a takaró alá, sokak számára már az is biztonságot ad, ha az aprócska, lakásban tartott kedvence bújik oda a gazdihoz.

A pozitív érzések ellenére többen számoltak be arról, hogy sokszor felébrednek éjjel, de még így is inkább a kedvenccel való pihenést választják.

Enyhíti a magányt

Talán nem meglepő, de nagyobb arányban alszanak együtt házi kedvencükkel azok, akik egyedülállóak, így enyhítve a magánnyal járó rossz érzéseket.

félelmet és az elhagyatottság érzését is jelentősen csökkenti, ha a kutyus ott szuszog a takaró alatt.

A kutyákkal való együttalvás egyébként már évezredes múltra tekint vissza, bár akkoriban inkább gyakorlati jelentősége volt.

Az állatok védelmező szerepet töltöttek be, hiszen a legapróbb neszekre is felébredtek, így segítettek gazdáiknak időben reagálni a veszélyre. Emellett a rendkívül hidegekben még életmentő funkciót is betöltött a négylábúakhoz való hozzábújás.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019