5 hipoallergén kutyafajta, amit kutyaszőr allergiások is tarthatnak

5 hipoallergén kutyafajta, amit kutyaszőr allergiások is tarthatnak

Címlap / Életmód / 5 hipoallergén kutyafajta, amit kutyaszőr allergiások is tarthatnak

Nagyon szomorú szembesülni azzal a ténnyel, hogy allergiás vagy a szőrre, miközben imádod a kutyákat, és mindig is szerettél volna egyet. A világon több mint 200 millió ember szenved allergiás asztmában, a gyermekek 90 százalékánál pedig ez a kettő kéz a kézben jár, így sokan nem is igazán tapasztalják meg, milyen csodálatos, ha van egy kutyájuk. Az alábbi fajtákat viszont hipoallergénnek nevezik, és a kutyaszőr-allergiásoknak is javasolják.

Bichon frisé

Ne tévesszen meg a dús bunda, valójában ez a kutya szuper választás azoknak, akik allergiával küzdenek, de nagyon vágynak egy saját kutyára.

Ez a vidám, családszerető fajta ugyanis szinte egyáltalán nem hullajtja a szőrét, ráadásul rendkívül könnyen kezelhető és vágható a bundája, így még kisebb eséllyel okoz gondot.

Azonban ha őt választod, tudnod kell, hogy ehhez szőre mindennapos ápolást igényel, és a kutyakozmetikusnál is gyakori vendégek lesztek.

Viszont olyannyira családszerető, lelkes, ragaszkodó állat, hogy ezt egy cseppet sem fogod bánni.

Schnauzer

Több szempontból is szuper választás egy Schnauzer a családba, hiszen ezt a fajtát a világ legokosabb kutyusai közé sorolják.

Ráadásul hipoallergénnek tartják, mivel kimondottan kis mértékben hullajtja a szőrét.

Ez a kutya tökéletes társad lenne, ha olyan kedvencet keresel, amelyik tényleg igényli a figyelmed, és legszívesebben minden idejét veled töltené.

Aktív, izgága, energetikus kutyafajta, akinek szüksége van a gyakori mozgásra.

Yorkshire Terrier

Az allergiát nem csak a kutyák szőre válthatja ki, hanem a nyálukban és az elhalt hámsejtekben lévő fehérjék is.

Ezért is szuper választás egy Yorkshire Terrier azoknak, akik allergiásak, és egyébként sem rendelkeznek túl nagy kerttel, vagy esetleg szobakutyát akarnak.

Nagyon ritkán hullik a szőre, és ezek az említett fehérjék sem találhatóak meg nagy számban a szervezetükben, ha pedig gyakran rövidre vágod a bundáját, pláne nem lesznek ilyen gondjaid.

 

Si-cu

Aranyos fülek, kissé talán morcos tekintet, de ettől függetlenül egy imádnivaló fajtáról van szó.

Hiába van hosszabb szőre, a si-cura nem jellemző, hogy túlságosan hullatná a szőrét, noha ettől eltekintve igényli a gyakori vágást és rendben tartást.

Ugyanakkor ezt a fajtát nem igazán ajánlják családoknak, mert hajlamosak féltékennyé válni a kisbabákkal szemben, és a gyermekekkel sem jönnek ki túl jól.

 

Uszkár

Egy törpe uszkár tökéletes választás lehet, ha kisebb helyen élsz, és asztmával és/vagy allergiával küzdesz.

Ez a kutya hosszabb, szép bundával rendelkezik, de szerencsére nem hagyja ott mindenhol a szőrszálakat, noha ettől függetlenül a gyakori vágásra és nyírásra szükséged lesz.

Szuper fajta, hiszen nagyon okos, gyorsan tanul, mozgásigénye miatt pedig leginkább aktívabb személyeknek ajánlják.

Azonban gyermekekkel is nagyon jól kijönnek, így a családoknak is szuper választás.

 

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!