Kutyaszőr allergiád van? 5 hipoallergén kutyafajta, amit te is nyugodtan tarthatsz

Szirák Viki
Írta: ,

Nagyon szomorú szembesülni azzal a ténnyel, hogy allergiás vagy a szőrre, miközben imádod a kutyákat, és mindig is szerettél volna egyet. A világon több mint 200 millió ember szenved allergiás asztmában, a gyermekek 90 százalékánál pedig ez a kettő kéz a kézben jár, így sokan nem is igazán tapasztalják meg, milyen csodálatos, ha van egy kutyájuk. Az alábbi fajtákat viszont hipoallergénnek nevezik, és a kutyaszőr-allergiásoknak is javasolják.

Bichon frisé Kép forrása: bichon/depositphotos.com

Ne tévesszen meg a dús bunda, valójában ez a kutya szuper választás azoknak, akik allergiával küzdenek, de nagyon vágynak egy saját kutyára.

Ez a vidám, családszerető fajta ugyanis szinte egyáltalán nem hullajtja a szőrét, ráadásul rendkívül könnyen kezelhető és vágható a bundája, így még kisebb eséllyel okoz gondot.

Azonban ha őt választod, tudnod kell, hogy ehhez szőre mindennapos ápolást igényel, és a kutyakozmetikusnál is gyakori vendégek lesztek.

Viszont olyannyira családszerető, lelkes, ragaszkodó állat, hogy ezt egy cseppet sem fogod bánni.

Több szempontból is szuper választás egy Schnauzer a családba, hiszen ezt a fajtát a világ legokosabb kutyusai közé sorolják.

Ráadásul hipoallergénnek tartják, mivel kimondottan kis mértékben hullajtja a szőrét.

Ez a kutya tökéletes társad lenne, ha olyan kedvencet keresel, amelyik tényleg igényli a figyelmed, és legszívesebben minden idejét veled töltené.

Aktív, izgága, energetikus kutyafajta, akinek szüksége van a gyakori mozgásra.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019