Minden kutya más: bemutatjuk az 5 leggyakoribb személyiségtípus

Szirák Viki
Írta: ,

Ahogy az emberek körében is többféle személyiségtípust különböztetünk meg, úgy az állatoknál is ez a helyzet. Sokszor a fajtából is lehet előre következtetni a kutya általános viselkedésére, de szakértők szerint összességében ötféle nagyobb személyiség létezik az ebeknél. Vajon a te kutyád melyik kategóriába tartozik ez alapján?

Nagyon sok kutya tartozik ebbe a személyiségtípusba: ők azok, akik mindenkivel nagyon barátságosak, vágynak a szeretetre, simogatásra, és állandóan farokcsóválva járnak egyik embertől a másikig.

Jól kijönnek a macskákkal, más kutyákkal, de még a kis hörcsögöt sem bántanák!

Ha ilyen kutyád van, megtapasztalhattad már, hogy mindig nagyon lelkes, legyen szó tanulásról vagy egy délutáni sétától.

Általánosságban egyébként a labradorok és golden retrieverek ebbe a kategóriába tartoznak, és ez a személyiségtípusú kutya nagyon jó választás kisgyermekek mellé is!

Sok tekintetben hasonlít a boldog kutyára, de az alkalmazkodó személyiségtípus egy kicsit mégis más.

Ez a kutya minden környezetben feltalálja magát, és a lelkesedését arra igyekszik felhasználni, hogy boldoggá tegye gazdiját.

Őt a legkönnyebb tanítani, hiszen minden vágya az, hogy elnyerje az emberek dicséretét.

Nagyon barátságos és nyitott az ismeretlenek felé is, ezért házőrzőnek nem éppen a legjobb választás, de igaz társnak mindenképpen tökéletes!

Nyugodt, szeretetteli természettel rendelkeznek, így kisgyermekes családoknak is ez a személyiség testhezálló.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató