Egyesek imádják a kutyákat, mások kevésbé: mindenről EZ tehet

Szirák Viki
Írta: ,

Rengeteg ember van, aki megőrül a kutyákért, és legszívesebben az utcán sétálva mindegyiket egyesével megsimogatná. Aztán ott vannak azok, akiknek ugyan nincs semmi gondjuk velük, de nem igazán vágynak kutyát tartani az otthonukban. Erről az egészről pedig egy bizonyos dolog tehet.

Nemrég svéd és brit kutatók együttesen próbálták megvizsgálni azt, hogy vajon a kutyák iránti szeretet öröklődik-e, vagy szimplán az befolyásolja, hogy gyerekként mit láttál, és a szüleid engedték-e, hogy legyen házi állatotok. Ezt úgy tették meg, hogy több mint 35 ezer egy- és kétpetéjű ikerpárt vizsgáltak meg 1926 és 1996 között, egy hosszabb kutatási folyamat során. Ezáltal tudták megállapítani, hogy vajon a környezeti tényezők befolyásolják-e jelentős mértékben, hogy valaki imádja a kutyákat, vagy sokkal inkább valami egészen más áll a háttérben. És nagyon érdekes dolgokra bukkantak!

Ugyanis felfedezték, hogy nagyon nagy befolyással van egy emberre a genetikája, és a résztvevők több mint felénél meg tudták állapítani, hogy a kutyák iránti szeretet a génjükbe van kódolva.

Vagyis nem csak attól függ, hogy gyerekként milyen ebekkel hozott össze az élet, vagy idősebb korodban volt-e sajátod, hanem attól is, hogy mit örököltél a felmenőidtől.

Gondolj például a szüleidre, nagyszüleidre. Rájuk mi a jellemző? Nagy a valószínűsége annak, hogy ha te megőrülsz a kutyákért, ők is szeretik őket, vagy volt az életükben olyan eb, akiért nagyon rajongtak. Hiszen gyakori, hogy valaki egy kutya elvesztése után nem meri magát még egyszer kitenni ennek, és nem fogad örökbe újabbat. De attól még kedveli őket, és szívesen meg is simogatja a kutyákat.

A kutyák iránti szeretet csodálatos hatásai

A kutatók elárulták, hogy a sikeres eredmények láttán következő felmérésükben azt fogják megnézni, hogy melyek azok a génvariánsok, amelyek befolyásolják, hogy valaki örökbe fogad-e kutyát vagy sem. Hiszen könnyen lehet, hogy a döntéseidet az is befolyásolja, milyen génekkel rendelkezel, és ez az oka annak, hogy annyira szeretnél végre saját kis kedvencet. Vagy éppen ez az oka annak, hogy valaki szereti a kutyákat, de mégsem vágyik sajátra.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!