Ezek közül a kutyafajták közül érdemes választanod, ha kisgyerek is van a családban

Nagy Niki
Írta: ,
Ezek közül a kutyafajták közül érdemes választanod, ha kisgyerek is van a családban

Kép forrása: Dubova/depositphotos.com

Mire érdemes figyelni, amikor az ember kutyafajtát választ akár a gyerek mellé, akár csak úgy, a családba? Egyrészt a kutya méretére, hiszen nem mindegy, mekkora lakásba, esetleg udvarra kerül. Másrészt a fajta személyiségére, hiszen nem mindegy, hogy egy aktív család mellé egy lusta mopsz kerül, vagy egy hozzájuk alkalmazkodó, nagy mozgásigényű eb. Fontos még, hogy milyen az állat energiaigénye, és az is, hogy mennyit kell foglalkozni vele: nagy a szőre, vagy össze-vissza hullik, esetleg sokat betegeskedő fajtáról van szó? Mindezt akkor is figyelembe kell venni, ha gyerek mellé választunk kutyát. Az alábbi ebfajták a legjobbak kifejezetten kisgyerekek mellé.

Ezek a kutyák aprók, vidámak, energikusak, és nagyon jól taníthatók, így nem lesz nehéz dolga velük annak, aki gyerek mellé választja őket.

Fontos, hogy igénylik a mozgást, de jól érzik magukat lakásban is, feltéve, ha sokat sétáltatják őket.

Cukik, viccesek és mindegyikük egy külön személyiség – a francia buldognál keresve se lehetne jobb kutyafajtát találni a gyerek mellé.

Az apróságok ráadásul biztosan viccesnek tartják, ahogy a kis malacképű eb horkantgat.

Nem túl nagy mozgásigényű fajtáról van szó, viszont a meleget nem szereti, így a nyári hőségben érdemes odafigyelni az egészségére.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján