Kutyafagyi és cicasátor? Hűsítő tippek a nyárra négylábú kedvencednek

Bodnár Alexa
Írta: ,

Nyáron nem csak nekünk embereknek, de a háziállatainknak is meggyűlik a baja a hőséggel, főként mivel ők télen-nyáron bundában vannak. Felelős gazdiként a te dolgod gondoskodni arról, hogy semmi baja ne essen a kutyádnak vagy a cicádnak a nagy melegben. Összegyűjtöttünk cikkünkben néhány hasznos infót és tippet arról, hogyan óvd a kedvenceidet ilyenkor.

Mi az, ami szigorúan tilos? Kép forrása: etsy.com

Sajnos minden nyáron rengeteget hallani olyan híreket, hogy kutyáknak esett baja, esetleg kutyusok pusztultak el, mert bezárva hagyták őket az autóban.

Kutyát kocsiban hagyni szigorúan tilos, nem csak nyáron, hanem az év bármely időszakában, legyen szó órákról vagy akár csak 10 percről. Ez egyenesen állatkínzásnak minősül, amelyet még szigorúan büntetnek is, hiszen az autó hamar felforrósodhat és a kutya akár gutaütést is kaphat a járműben.

Ugyanez igaz arra is, hogy a lakásba bezárva, de a meleg kertbe kizárva se hagyd egyedül a kutyát sokáig, a legjobb, ha nyáron mindig felügyelet alatt tartod, akárcsak a macskádat.

Víz, víz, víz Kép forrása: uncommongoods.com

Ahogy magadat sem, úgy a kutyádat sem hagyhatod víz nélkül a nyáron, akár otthon vagytok, akár mentek valahova, és gondoskodnod kell arról is, hogy a víz mindig friss legyen. Egy száraz napon, amikor még kánikula is tombol, elég néhány óra ahhoz, hogy a kutyusod kiszáradjon.

Egy kutya vízigénye testsúlya arányában kilogrammonként fél dl, nyáron pedig ennél is többet kell innia. Hasonló a vízszükséglete a cicáknak is, ezért nekik is mindig adj friss folyadékot!

Ha mentek valahova a kutyáddal, nagyon praktikus lehet egy összecsukható tál, vagy akár egy olyan, amely rá van szerelve a kulacsra, így bármikor meg tudod itatni, amikor szükséges.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv