Mégis jót tesz, ha a kutyáddal alszol? 4 érv, ami szerint igen!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Mégis jót tesz, ha a kutyáddal alszol? 4 érv, ami szerint igen!

Korábban már írtunk arról, hogy nem feltétlenül jó ötlet együtt aludni a kutyánkkal, akár egészségügyi, akár pihenési szempontokat veszünk figyelembe. Nos, azóta rengeteg üzenetet kaptunk tőletek, amelyekben leírtátok nekünk, hogy ti semmilyen negatív következményt nem tapasztaltatok, sőt, épp ellenkezőleg, sokkal jobban tudtok pihenni, ha a kutyusotok is mellettetek van. Úgy döntöttünk, beszámolóitokon felbuzdulva összegyűjtjük az érem másik oldalán szereplő szempontokat is! :)

Bizonyított tény, hogy ha elég sűrűn nézel a kutyusod szemébe, akkor sokkal hamarabb megnyugszol, és a stressz-szintedet is alacsonyabban tarthatod. Ebből kiindulva már nem nehéz elképzelni, mi zajlik le a testedben akkor, amikor alaposan megölelgeted és megszeretgeted a kedvencedet!

A boldogsághormonok gőzerővel termelődnek, te pedig tökéletesen ellazulsz, és ha nem is teljesen, de egy ideig elfelejtheted a hétköznapi problémákat.

Nos, éjszaka hosszú órákon keresztül érezheted a tökéletes ellazulást, és a hűséges hálótárs közvetlen közelségét, aki a gyerekkori alvós plüssödre emlékeztethet.

Enyhíti a magányt

Talán nem meglepő, de nagyobb arányban alszanak együtt házi kedvencükkel azok, akik egyedülállóak, így enyhítve a magánnyal járó rossz érzéseket.

félelmet és az elhagyatottság érzését is jelentősen csökkenti, ha a kutyus ott szuszog a takaró alatt.

A kutyákkal való együttalvás egyébként már évezredes múltra tekint vissza, bár akkoriban inkább gyakorlati jelentősége volt.

Az állatok védelmező szerepet töltöttek be, hiszen a legapróbb neszekre is felébredtek, így segítettek gazdáiknak időben reagálni a veszélyre. Emellett a rendkívül hidegekben még életmentő funkciót is betöltött a négylábúakhoz való hozzábújás.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!