Az, hogy milyen nevet adsz a kutyádnak, sokat elárul rólad

Szirák Viki
Írta: ,
Az, hogy milyen nevet adsz a kutyádnak, sokat elárul rólad

Kép forrása: pexels.com

A saját nevünket nem választhattuk meg, de amikor kutyát fogadunk örökbe, a döntés a mi kezünkben van. Azonban az, hogy mit választasz neki, rólad sokkal többet árul el, mint a házi állatodról!

Mindannyian tudjuk, hogy a Lassie vagy a Hacsi egy kutyanév, mégis, kutatások szerint az emberek többsége nem híres filmbeli ebekről nevezi el sajátját. Ami azt illeti, egészen más dolgok befolyásolják őket a döntésben.

Számtalan kutatás bizonyította már, hogy a gazdik nem állatként, hanem valódi családtagként tekintenek kutyájukra, és úgy is viselkednek velük.

Ezért a legtöbben emberi nevet, esetleg becenevet adnak a kutyáiknak. Egy amerikai weboldal, a rover.com felmérése is alátámasztja ezt, sőt, ott az is bebizonyosodott, hogy a top 100 legnépszerűbb kutyanév közül 50 ott van a 100 legnépszerűbb babanév között. Ilyen a Bella, a Stella és a Luna is, amelyek itthon is elfogadott nevek.

Kiről (vagy miről) nevezünk?

A gazdik 12%-a válaszolta azt a fent említett weboldal kutatásában, hogy a kutyájukat egy híres sztárról vagy történelmi emberről nevezték el. Például a királyi család életében az elmúlt néhány év izgalmas volt, rengeteg gyermek született, kutyanevek tekintetében pedig külföldön a George (György), Charlotte (Sarolta) és a Sophie (Zsófia) is taroltak.