7 dolog, amiből a kutyád nem ehet – Ezekből soha ne adj neki

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 dolog, amiből a kutyád nem ehet – Ezekből soha ne adj neki

Ki tudna ellenállni a farkcsóválással kísért könyörgő tekintetnek? Pedig bizonyos esetekben jobban teszed, ha nem adsz az általad fogyasztott csemegéből az ebednek, mert ami számodra egészséges, neki veszélyes lehet.

Koffein

Kávé, tea, kóla, energiaital – tiltólistás a kutyák számára. Sajnos akár halálos is lehet rájuk nézve, és nincs ellenszer.

A koffeinmérgezés tünetei közé tartozik a nyugtalanság, a gyors légzés, a szapora szívverés, az izomgörcs és az indokolatlan vérzés.

Vigyázz, mert a kakaó és a csokoládé is tartalmaz koffeint, tehát a csoki sem jó kutyanasi! Egyes fájdalomcsillapítók vivőanyaga szintén a koffein, tehát kérdezd meg az állatorvosod, mielőtt beadnád a kedvencednek!

Nyers tojás

A közhiedelem szerint a nyers tojás sárgája fényes bundát kölcsönöz. Az igazság ezzel szemben, hogy a szalmonella- és E.

coli-fertőzés sokkal valószínűbb. Ráadásul a benne található enzimek egyike gátolja a B-vitamin felszívódását, ami egyenesen bőr- és szőrproblémákhoz vezethet.A fentiek után joggal kérdezheted, hogy akkor mégis mi az a nasi, amit aggodalom nélkül adhatsz a kedvencednek.

Az állateledel szaküzletekben kapható, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított jutalomfalatok a legcélszerűbbek, amelyek között bizonyára megtalálod a pénztárcádnak és igényeiteknek megfelelő változatot. Ezen kívül számos „kutyasüti” recept vár rád a neten, érdemes körülnézned!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján