Ebből tudhatod, hogy a kutyád nagyon boldog és kiegyensúlyozott életet él

Szirák Viki
Írta: ,

A világon több száz kutyafajta létezik, és mindegyiknek megvannak a sajátos tulajdonságaik, de az is biztos, hogy minden egyes kutyus teljesen különálló, egyedi személyiség. Azonban ennek ellenére azért van néhány univerzális jel, ami megmutatja, hogy mikor él egy kutya boldog és kiegyensúlyozott életet. Persze a viselkedéséből is lehet rá következtetni, de sokkal többet mond el erről az, ha egy kicsit jobban megvizsgálod saját magadat. Ha az alábbiak igazak rád, biztos, hogy a kutyádnak jobb dolga már nem is lehetne.

1. A hozzáállásod

Az első, és egyben legfontosabb dolog, ami a boldogságáról árulkodik, az, hogy te miként gondolsz rá. Ha valaki „csak egy házi kedvenc" címszóval illeti a kutyusát, biztosan nem tapasztalta még meg azt a különleges kötődést, ami ember és állat között kialakulhat.

Az első találkozástól, simogatástól kezdve olyan, mintha a szívednek egy kis része a testeden kívül lenne; a kutyád azóta nagyon is különleges szerepet tölt be az életedben.

Ha te is hasonlóképp gondolsz rá, és igyekszel mindent megadni neki, akkor szinte biztos, hogy nagyon jó sora van neki. Mindig időben viszed orvoshoz, a betegségek legapróbb jelét látva, és nem csak gyorsan leszaladsz vele sétálni, mert nincs kedved kimozdulni. Néha megesik, de általában mindig figyelsz arra, hogy a szabadban töltött idő kettőtökről és a játékról szóljon, ne pedig arról, hogy minél rövidebb idő alatt tudjátok le. Ha egy kutyának az életében ez jelen van, akkor az már félsiker, és szinte biztos, hogy nagyon kiegyensúlyozott, boldog világot teremtettél neki!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?