5 apró jel, amivel a kutyád azt üzeni, hogy megbízik benned

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
5 apró jel, amivel a kutyád azt üzeni, hogy megbízik benned

Kép forrása: unsplash.com

Hogy a kutyád úgy tekint rád, mint egy félistenre – vagy akár egészre – valószínűleg nem újdonság a számodra. De azt tudtad, hogy az alábbi dolgokkal egészen konkrétan azt üzeni neked, hogy megbízik benned? Ha észreveszed valamelyiket, simogasd meg barátod buksi kis fejét, és mondd el neki, hogy te is szereted.

Nem azt mondjuk, hogy nem idegesítő, vagy hogy nem kell leszoktatni róla – bár egy kölyökkutya esetében tudnod kell már az örökbefogadás előtt, hogy ez bizony a járulékos veszteségek listáján van – vigasztaljon a tudat, hogy a kutyád szeretetből lopja el és csócsálja meg a tárgyaidat, főleg akkor, amikor éppen távol vagy tőle.

Ugyanis például a cipődön érzi a szagodat, és ez segít neki elviselni a hiányodat, megnyugtatja őt.

Ezzel legalább vigasztalhatod magadat, ha egy újabb hajkefe vagy tornacipő esik áldozatául a rágicsáló lakótársadnak.

Figyeld a farkcsóválást! Kép forrása: unsplash.com

Hogy a kutyák örömükben csóválják a farkukat, azt mindannyian tudjuk, de 2017-ben olasz kutatók arra jutottak, hogy nem mindegy, melyik irányba is lengedezik az a farok.

Ha a pamacs inkább a bal oldalra lengedez, akkor a kutatók szerint a kutya inkább valamilyen negatív érzelmet, például akár félelmet, bizonytalanságot, diszkomfortot próbál leplezni, míg ha jobbra lengedez ki a farka, akkor egyértelműen boldogságot, felhőtlen örömet jelez.

Hogy ezt mennyire kell szigorúan venni, nem tudjuk, de ha a kutyád legközelebb jobbra kezdi el csóválni a farkát, amikor meglát, nyugodtan veheted úgy, hogy hivatalosan is te vagy a kedvenc embere ezen a bolygón.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!