Sokat ugat a kutyád? Hat ok, ami meghúzódhat a háttérben

Szirák Viki
Írta: ,

A kutyák ugatnak, ez tény és való. Azonban míg egyes fajták kimondottan hajlamosak a gyakori ugatásra, addig megesik, hogy másoknál egészen meglepő okok állnak a háttérben. Ne legyél mérges a kutyusodra, ha mostanában gyakran felkelt ezzel, vagy zavarja a szomszédokat: inkább a megoldást keresd. Elhoztunk 6 lehetséges indokot arra, miért ugat annyit a kis kedvenced!

Akárcsak az emberek, úgy a kutyák is társasági lények, akik nem érzik jól magukat egyedül.

Így ha a munkád miatt sokat vagy távol az otthonodtól, és a szomszédok elkezdtek panaszkodni amiatt, hogy a kutyád hangosan ugat, könnyen lehet, hogy az unalom áll a háttérben.

Nem tud senkivel kommunikálni, nincs partnere a játékban, így elkezd hangoskodni, hogy felhívja magára valaki figyelmét.

Ez a típusú ugatás monoton és folytonos, és csak akkor hagyja abba, ha valakitől figyelmet kap.

Gazdiként valószínűleg már rájöttél arra, hogy a kutyák időnként nagyon követelőzők tudnak lenni.

Lehet, hogy sétálni akar menni, kaját szeretne kérni, vagy játszana; ilyenkor pedig addig ugat, míg meg nem kapja, amit akar.

Az emberek többsége általában beadja a derekát, de ezzel csak azt érik el, hogy a kutya még többet fog ugatni, ha valamit véghez akar vinni.

Szakértők szerint ha ez áll az ugatás hátterében, a legjobb, ha úgy teszel, mint akit ez nem érdekel, és megvárod, míg előbb-utóbb abbahagyja.