Ha van kutyád, ezt kötelezően ki kell próbálnod idén karácsonykor

Zabolai Margit
Írta: , Frissítve:
Ha van kutyád, ezt kötelezően ki kell próbálnod idén karácsonykor

Kép forrása: craftymorning.com

Hiába a csillogó, trendi, formatervezett díszek, mégis csak mindig azok a legkedvesebb karácsonyi dekorációk, amiket magad készítesz. Ha pedig valaki mást is bevonsz a műveletbe, akkor a karácsonyi dísz örök emlék lehet egy szép, együtt töltött pillanatról. Ezt a jópofa ötletet a Pinteresten találtuk, és azonnal arra gondoltunk, hogy meg kell mutatnunk kutyás olvasóinknak, hiszen a legkedvesebb fenyődíszt készíthetik el vele.

Gyerekkori ismerős, a sógyurma

Kétségtelen, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de gyerekként azért elég jóban voltunk a sógyurmával is, és biztos sokan vagyunk, akik ezen éltük ki a legelső kreatív gondolatainkat.

A kutyatappancsos karácsonyfadísz elkészítéséhez is a jó öreg sógyurmára lesz szükséged. A sógyurmához keverj el egy csésze lisztet, egy csésze sót, fél csésze vizet, és néhány csepp olajat – utóbbira azért van szükség, mert így kevésbé fog repedezni a száradó gyurma. Ha készen vagy, nyújtsd ki a gyurmádat, és egy pohár szájával szaggass megfelelő méretű pogácsákat – akkorát, amekkorára kis barátod mancsa ráfér majd.

Kép forrása: craftymorning.com

Ekkor lesz szükség a kutya együttműködésére is: óvatosan fogd meg a mancsát, és nyomd bele finoman a gyurmába. Ha ezzel megvagy, tegyél félre mindent, és alaposan tisztítsd meg a kutya lábát. A sógyurma alapvetően veszélytelen, de ha a mancs redői közé ragad, esetleg kiszáríthatja az érzékeny bőrt, valamint az sem lenne túl szerencsés, ha a kutya lenyalogatná a sós keveréket. Egy nedves papírtörlővel azonban megelőzhető minden gond.

Mielőtt a gyurma elkezd megszáradni, még gyorsan szúrj egy lyukat a tetejére, amin majd átfűzheted a madzagot.

Ha a gyurma megszáradt

A gyurmát teljes száradásig érdemes meleg helyen tartani, például a radiátor közelében, vagy akár a sütőbe is beteheted, alacsony hőfokra.

Ha a dísz már teljesen szilárd, akkor jöhet a dekoráció: vízfestékkel, temperával is megfestheted a gyurmát, készíthetsz rá feliratot is, csak a fantáziádon múlik, mit szeretnél. Különösen jól mutat, ha egy alapszínnel lefested az egész díszt, a mancs nyomán a bemélyedéseket pedig egy másik színnel emeled ki.

Kép forrása: craftymorning.com

Ez után már nincs más hátra, mint egy színes masnit keresztül fűzni az előre kifúrt lyukon, és készíteni egy fotót kreatív asszisztenseddel és a karácsonyfadísszel, mielőtt utóbbi a fára, előbbi pedig a kanapéra kerül, hogy kipihenje a fárasztó karácsonyi segítséget.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!