Szépek és különlegesek: 5 új kutyafajta, amiről még lehet, hogy nem is hallottál

Szirák Viki
Írta: ,

Ahogy az emberiség, úgy a kutyák is rengeteget változtak az évezredek során. Ezért is olyan meglepő, amikor a neten belebotlunk egy-egy fotóba arról, hogy nézett ki 100 évvel ezelőtt például egy németjuhász vagy egy kis mopsz. Az utóbbi időben pedig egyre gyakoribb, hogy különféle fajták keresztezésével hoznak létre újakat a tenyésztők; most elhoztuk néhányat az elmúlt évek legújabb kutyafajtái közül.

A Husky kutyák gyönyörűek, ám sokan azért nem mernek örökbefogadni ilyen típusú ebet, mert túl nagyok. Talán ez az oka annak, hogy néhány éve Linda S. Spurlin létrehozott egy vadiúj fajtát, az Alaszkai klee kait.

Egy kirándulás során egy farmon találkozott egy házi kedvenccel, amely egy kisméretű kutya és egy husky kölyke volt, a tündéri eb pedig azonnal elrabolta a szívét. Emiatt alaszkai és szibériai huskyt keresztezett többek között schipperke és amerikai eszkimó kutyusokkal, amelynek eredménye lett ez a mini-husky.

Külsejét tekintve épp úgy néz ki, mint a már jól ismert fajta, azonban termete egészen eltérő, mivel nagyjából 40 centi magasra nő meg maximálisan.

Kimondottan engedelmes, gyönyörű kutya, amely az idegenekkel szemben nem éppen elfogadó, de a családjához nagyon ragaszkodik.

Bár sokan összekeverik az amerikai pit bull terrierrel, ez egy egészen más fajta. A 80-as és 90-es évek között kezdték el tenyészteni, különféle bulldog és terrier fajták keresztezésével.

Ennek eredményeképp hat eltérő mérettel rendelkező Amerikai bully létezik ma már, bár ezek közül nem mindet fogadta el az amerikai kennel club.

Zömök kinézete ne tévesszen meg, ez a kutyus rendkívül nagy családi kedvenc lehet: kimondottan barátságos és hűséges típus. Imád játszani, mindig vidám, és nagyon lelkes, a gyerekekért pedig egyenesen rajong.

Egyáltalán nem agresszív típus, nem fél, és nem rosszalkodik, így tényleg rendkívül engedelmes fajtáról van szó.

A nőstény átlagosan 45 centi magas, a hím pedig mindössze néhány centivel nő meg nagyobbra.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!