Hatalmas különbségek vannak a nőstény és hím kutyusok közt, ugyanazon a fajon belül

Szirák Viki
Írta: ,
Hatalmas különbségek vannak a nőstény és hím kutyusok közt, ugyanazon a fajon belül

Kép forrása: unsplash

Amikor a nők és a férfiak személyiségéről beszélünk, sokszor mondjuk azt, hogy mi a Vénuszról érkeztünk, míg a pasik inkább a Marsról. De mi a helyzet a kutyákkal? Náluk már nem olyan gyakran beszélünk erről, pedig valójában hiába ugyanaz a fajta, mégis egészen más jelleme lehet egy nősténynek és egy hímnek.

Egyértelmű, hogy anatómiai szempontból egy lány és egy fiú kutya között számtalan különbség rejlik, akkor is, ha ugyanarról a fajtáról van szó. De nem csak ennyiben merülnek ki az eltérések: a személyiségüket illetően is felfedezhetsz különböző vonásokat.

Szakértők már észrevették, hogy a hím kutyusok általában sokkal dominánsabbak, jobban ragaszkodnak a saját területükhöz, és ezt nem szívesen osztják meg más ebekkel, egyéb állatokkal.

Könnyebb elterelni a figyelmüket, szemben például a lány kutyákkal, akik viszont lényegesen fókuszáltabbak tudnak lenni. De ugyanakkor a hímnemű kutyák sokkal játékosabbak, aktívabbak és függetlenebbek, azaz egyedül is jobban feltalálják magukat, ha épp dolgozni megy a gazdi. Ők általában egy kicsit kajlábbak, szórakozottabbak, de pont ezért imádnivalóak is.

Kép forrása: EdZbarzhyvetsky/depositphotos.com

Érzelmesebbek és ragaszkodóak

A nőstény kutyákról szakértők már megállapították, hogy könnyebb őket betanítani, fogékonyabbak az újdonságokra, és a gazdájukkal is erőteljesebb kötődést képesek kialakítani. Ezért aztán a trénerek inkább lány kutyát ajánlanak azoknak, akik elsőgazdisok, de szintén őket javasolják az olyan családokba is, ahol a kisgyerek szeretne magának kutyát.

Érzelmes mivoltuk miatt viszont jellemző lehet, hogy ők általában jobban megkövetelik a figyelmet, és ha ezt nem kapják meg, az jobban meg is viseli őket.

Emiatt a nőstényeket alapjáraton sokkal érzékenyebbnek tartják, és megfigyelték már, hogy hajlamosabbak a hangulatingadozásokra is. Egyik pillanatban még jókedvűen ugrálnak, a következőben pedig mélabúsan fekszenek, noha alig telt el a kettő között egy perc.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!