Közös gyerkőc előtt közös kutya: itt a főpróba ideje!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sok páros fogad örökbe rövidebb-hosszabb idő után egy kiskutyát, ezzel mintegy helyettesítve a túl korai gyermekáldást. Persze egy kölyökkutya még mindig jóval kisebb felelősség, mint egy gyermek, de nem szabad alábecsülnötök ezt a kihívást sem. Ti vajon készen álltok egy kutya örökbefogadására?

Helyhez köt benneteket Kép forrása: studded-hearts.com

Először is fontos letisztáznunk, hogy egy kutya éppúgy helyhez köt benneteket, mint egy gyermek. Sajnos sokan úgy vesznek maguk mellé kutyát, hogy amíg ráérnek, addig foglalkoznak vele, aztán ha jön egy kihívás a karrierben, vagy felvetődik a külföldre költözés lehetősége, akkor elajándékozzák, másokra bízzák az ebet.

Ennek általában az a vége, hogy a kutya láncra kötve, vagy éppen a menhelyen köt ki. Ezt a luxust viszont jó érzéssel nem engedhetitek meg magatoknak, már az örökbefogadás előtt tisztáznotok kell, hogy a kutya mindenhova veletek tart majd.

Természetesen nem arról van szó, hogy ne mehetnétek évente egyszer kettesben nyaralni, de nem hagyhatjátok figyelmen kívül, hogy egy kutya hosszú évekig behatárolja majd a lehetőségeiteket.

Át kell gondolnotok a napirendeteket Kép forrása: babble.com

Tévhit, hogy a kertben tartott kutyák kevesebb figyelmet igényelnek, de az tény, hogy a városi lakásokban nevelgetett ebek esetében szigorúbb napirendhez kell alkalmazkodnotok.

Ha egész nap érik ingerek a kedvenceteket, tud szaladgálni, szaglászni, nézelődni, akkor nem éli meg tragédiaként, ha alkalmanként elmarad a séta.

Egy lakásban tartott kutyus esetében azonban messze nem csak a szobatisztaság miatt lényeges a rendszeres kimozdulás: neki ez a nap fénypontja és létfontosságú is számára.

Úgyhogy nincs hétvége, rossz idő, vagy influenza – ha kutyátok van, meg kell oldanotok a sétát (lakás esetében naponta legalább kétszer, háromszor). Márpedig ez fejtörést okozhat túlóra esetén, illetve akkor, ha beülnétek a barátokkal valahova munka után – nektek ehelyett gyakran haza kell majd mennetek az eb érdekében.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019