Kisállatok a hőségben: 3 dolog, amit megtehetsz, hogy jobban viseljék a meleget

Zabolai Margit
Írta: ,

Nyáron meleg van, ezen kár is keseregni, a legtöbb, amit tehetsz, hogy megpróbálod méltósággal viselni az izzadást, és elegendő folyadékot viszel be. De ne csak magadra gondolj: a kisállatok is nagyon meg tudják szenvedni a meleget. Tegyél meg mindent, hogy egy kicsit könnyebb legyen nekik!

Fagylalt nem, jégkocka jöhet! Kép forrása: Kool Dogz

Bármilyen csábító is, édes fagylaltot ilyenkor sem érdemes adni kis kedvenceidnek, néhány jégkockát azonban nyugodtan dobj a vizes tálkájukba, hogy tovább maradjon kellemesen hűs a vizük!

Vannak állatok, amelyek szívesen el is nyalogatják a jégkockát, ez leginkább személyiségfüggő - a mi egyik cicánkat nem különösebben mozgatja meg, a másik viszont majd megőrül a boldogságtól, ha elnyalogathat egyet.

Ne aggódj, nem fognak torokgyulladást kapni, csak arra ügyelj, hogy ne adj éles vagy szúrós darabokat nekik.

A kutyák általában kevesebb érdeklődést mutatnak a jégkockák iránt, de sok gazdi teszi a kutyája kedvenc játékát egy vödör vízbe, ami így lefagyasztva már szórakoztató, hűsítő móka lehet az ebnek is.

Kell egy hűs sarok

Fontos, hogy legyen egy pont, ahová az állatok visszavonulhatnak.

Ha terráriumban tartasz olyan állatokat, amelyek érzékenyek a hőségre - például nyulat, hörcsögöt, tengerimalacot - és a forróság tényleg elviselhetetlen, fogj egy jégakkut, vagy csak egy vízzel teleengedett és lefagyasztott műanyagpalackot, és tedd a rács tetejére vagy oldalára. Ne fedd be vele a terrárium teljes területét, mert így túlságosan hideg lehet, de létrehozhatsz egy hűvösebb sarkot, ahová, ha szeretnének, kis rágcsálóid elbújhatnak a forróság elől.

A kutyák általában szívesen heverésznek ilyenkor egy nedves törülközőn, amit a fürdőszobában teríthetsz le, de ilyen esetben néha még a macskák is félreteszik a víziszonyukat. Érdemes egy próbát tenni, mert a hűvös, nedves felület nagy megkönnyebbülést jelent azoknak az állatoknak, akik elsősorban a hasuk felületén keresztül tudják lehűteni magukat.

A kutyák sokszor örülnek egy hűsítő zuhanynak is, de a cicák között is van, aki szereti, ha egy nedves ruhával kicsit átdörzsölöd a hátát. Nem biztos, hogy a te macskád is ilyen, de egy próbát érdemes tenni - ha mégsem jön be neki a dolog, azonnal jelezni fogja.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019