Ilyenek voltak a királyi családok kutyái: vintage képek a múltból

Zabolai Margit
Írta: ,
Ilyenek voltak a királyi családok kutyái: vintage képek a múltból

A királyi család tagjairól készült beállított, merev fotókat mindenki jól ismeri. De korona ide vagy oda, ahogyan a legtöbb családban, az uralkodóknál is teljes jogú családtagnak számítanak a blökik is. Ismerj meg néhány royal ebet!

Viktória királynőnek élete során több kutyája is volt, de legkedvesebb és leghűbb társa egy puha bundájú, csillogó tekintető border collie volt, akit Sharpnak neveztek.

Noha ebben az időben a collie-k még meglehetősen különböztek a fajta ma ismert egyedeitől, és Sharp is inkább emlékeztet egy labradorra, a szakértők szerint nem kérdés, hogy ők voltak a királynő kedvencei.

Ezen az 1866-ban készült képen Sharp bizalmasan simul gazdája, a királynő oldalához.

Ernő Ágost brit, braunschweig–lüneburgi és hannoveri herceg, 1953–1987 között Hannover címzetes királya és Braunschweig címzetes uralkodó hercege.

A hosszú nemesi címek és rangok ellenére ő is csak egy átlagos kutyarajongónak tűnik, ezen a fotón például első feleségével, Ortrud schleswig–holsteini hercegnővel, valamint gyermekeikkel láthatóak, és a családi fotón természetesen szerepel a kutyájuk is, hiszen ő is a királyi család tagja volt.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!