Kipróbált trükkök, amiket minden kisállat-tartónak ismernie kellene

Zabolai Margit
Írta: ,
Kipróbált trükkök, amiket minden kisállat-tartónak ismernie kellene

Házi kedvencet tartani komoly felelősség, de az őszinte szeretet, amit viszonzásul kapsz, minden áldozatot megér. Az alábbi trükkök ráadásul segíthetnek, hogy kis barátoddal könnyebben osszátok meg az élettereteket, és mindenki még boldogabb legyen.

Szőr a kanapén? Felejtsd el a porszívót!

Aki próbálta már a kanapéról, vagy a szőnyegről kiporszívózni a macska- vagy kutyaszőrt, az tudja, hogy az eredmény legalábbis kétséges.

Villámgyorsan összegyűjtheted azonban kedvenced elhullott bundáját, ha húzol egy gumikesztyűt – olyat, amit mosogatáshoz is használsz – és ezzel söpröd át a textilt.

A kanapén ez szinte semeddig sem tart, de én időről időre átdörzsölöm így a szőnyeget is, mert azok a szálak is kijönnek, amik a porszívónak ellenálltak. Az eredmény magáért veszél.

A cicák ellensége: a mandarin

A mandarin egy finom gyümölcs, de ezt a véleményt nem minden macska osztja.

Míg némelyeket egyáltalán nem zavar a szaga, másokat a világból is ki lehetne üldözni vele.

A mandarin ugyanakkor teljesen ártalmatlan, a cicák egyszerűen csak nem szeretik.

Így viszont neked remek megoldás lehet a vízben feloldott mandarin illóolaj, ha a cicádat távol szeretnéd tartani egy bútortól, vagy leszoktatnád arról, hogy felugorjon a könyvespolcra, és leverje a porcelánjaidat.

Csak permetezz a kérdéses területekre egy kis mandarinos vizet, és a macskenak nem lesz kedve többé itt garázdálkodni – persze, a béke kedvéért győződj meg arról, hogy talál magának más magaslatot, ahonnan nyugodtan lenézhet a világra.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba