Kipróbált trükkök, amiket minden kisállat-tartónak ismernie kellene

Írta: ,

Házi kedvencet tartani komoly felelősség, de az őszinte szeretet, amit viszonzásul kapsz, minden áldozatot megér. Az alábbi trükkök ráadásul segíthetnek, hogy kis barátoddal könnyebben osszátok meg az élettereteket, és mindenki még boldogabb legyen.

Szőr a kanapén? Felejtsd el a porszívót!

1/5 Szőr a kanapén? Felejtsd el a porszívót!

Aki próbálta már a kanapéról, vagy a szőnyegről kiporszívózni a macska- vagy kutyaszőrt, az tudja, hogy az eredmény legalábbis kétséges.

Villámgyorsan összegyűjtheted azonban kedvenced elhullott bundáját, ha húzol egy gumikesztyűt – olyat, amit mosogatáshoz is használsz – és ezzel söpröd át a textilt.

A kanapén ez szinte semeddig sem tart, de én időről időre átdörzsölöm így a szőnyeget is, mert azok a szálak is kijönnek, amik a porszívónak ellenálltak. Az eredmény magáért veszél.

A cicák ellensége: a mandarin

2/5 A cicák ellensége: a mandarin

A mandarin egy finom gyümölcs, de ezt a véleményt nem minden macska osztja.

Míg némelyeket egyáltalán nem zavar a szaga, másokat a világból is ki lehetne üldözni vele.

A mandarin ugyanakkor teljesen ártalmatlan, a cicák egyszerűen csak nem szeretik.

Így viszont neked remek megoldás lehet a vízben feloldott mandarin illóolaj, ha a cicádat távol szeretnéd tartani egy bútortól, vagy leszoktatnád arról, hogy felugorjon a könyvespolcra, és leverje a porcelánjaidat.

Csak permetezz a kérdéses területekre egy kis mandarinos vizet, és a macskenak nem lesz kedve többé itt garázdálkodni – persze, a béke kedvéért győződj meg arról, hogy talál magának más magaslatot, ahonnan nyugodtan lenézhet a világra.

Szagok ellen: ecetes víz

3/5 Szagok ellen: ecetes víz

Akár a szobatisztaságra nevelésnél tartotok, akárcsak kedvenced látványosan szenvedve alvással töltötte az elmúlt 8 órát a kanapé közepén, előfordulhat, hogy valahol olyan szagok maradnak, amiket nem kedvelsz annyira, mint hűséges kis barátodat.


Segítség, pisil a macska! Foltok, szagok, rossz szokások ellen


Ilyenkor az ecetes vizes permetezés segít, hogy semlegesítsd a már kialakult szagokat, ha pedig a nedvességet szódabikarbónával szívod fel, majd gyorsan össze is porszívózod, akkor már végképp nem kell a szagok miatt aggódnod, gyorsan felfrissítheted a bútorokat, szőnyegeket is.

Karmolászás ellen: ragtapasz

4/5 Karmolászás ellen: ragtapasz

Ha a cicáddal nem vagytok egy véleményen azt illetően, hogy mi számít kaparófának, és mi nem, akkor gyorsan érvényre juttathatod a véleményedet: tegyél a ragasztós oldalával kifelé cellux csíkokat a kanapé karfájára, vagy máshová, ahol Micike előszeretettel hegyezi a körmét.

A ragacsos érzés a kényes cirmosokat gyorsan kiábrándítja, és visszatérnek ahhoz a kaparófához, amit drága pénzen vettél nekik, de eddig eszükbe sem jutott használni.

A ragasztócsíkokat néhány nap múlva leveheted, eddigre a cica a megszokja, hogy itt jobb nem garázdálkodni.

A fésű-kérdés

5/5 A fésű-kérdés

A rendszeres fésüléssel nem csak a hulló szőr okozta gondokat csökkentheted, de a gubancok, vagy éppen az elhalt szőrszálak és hámsejtek okozta viszketést, illetve az abból származó bőrbetegségeket is megelőzheted.

Sok kisállat tartó panaszkodik arról, hogy a kedvencük nem túl boldog a napi fésüléstől, de valójában a legtöbb állat szereti ezt a fajta gondoskodást.

Ha a tiéd mégsem rajong érte, akkor lehet, hogy nem a megfelelő fésűt használod.

Kérj tanácsot a megfelelő választáshoz a kisállatboltban kedvenced szőrhosszától és bőrtípusától – száraz, érzékeny – függően, és mindkettőtöknek sokkal kellemesebb élmény lesz a fésülködés.