10 keverék-kutyafajta, amiről nem is tudtad, hogy léteznek

Kerekes Vivien
Írta: , Frissítve:
10 keverék-kutyafajta, amiről nem is tudtad, hogy léteznek

Kép forrása: edmondsmckinlayphoto.com

Tudtad, hogy a fajtatiszta kutyusok nagy része csak nemrég csatlakozott az emberiséghez? Többségük mindössze 100-200 éve jelent meg először, mikor az 1800-as évek során kezdett elterjedni az a gondolat, hogy egy kutyának teljesen azonos fajta szülőkkel kell rendelkeznie, hogy ő maga is a "csoport" tagja lehessen. De persze ez nem jelenti azt, hogy akkoriban (vagy azóta) ne lettek volna olyan kísérletező kedvű tenyésztők, akik feszegették volna ezeket a kereteket! Az ő tevékenységüknek köszönhetően mára már több száz kutyafajtát tartanak számon világszerte, a szám pedig folyamatosan bővül – a különböző jól ismert fajták keverékeivel. Most mutatunk néhányat a legnagyobb kedvencek közül, amikről talán nem is sejtetted, hogy léteznek!

Bullmation Kép forrása: okod2014super.ru

Az Angol bulldogot vidám, barátságos kutyának tartják, amely imád a családja közvetlen közelében lenni, míg a Dalmata egy intelligens, gyorsan tanuló fajta, és legszívesebben mindenhová követi a gazdiját.

Képzeld csak el, milyen szeretetreméltó lehet akkor a kettő keveréke, vagyis más néven a Bullmation!

Ez a kutyus igényli a nagyobb sétákat, de nem annyira izgága, mint egy fajtatiszta Dalmata.

Mivel mindkettő imádja a gazdáját, a keveréküknél ez csak fokozódik, és a gyerekekkel is gyorsan megbarátkoznak – de egy kisbaba mellé azért nem biztos, hogy ő a legjobb választás.

Pitsky Kép forrása: upsocl.com

A Pitbull és Husky kutyusok keveréke tökéletesen ötvözi szülei legjellemzőbb tulajdonságait. Nagyon szeret a gyerekek közelében lenni, így ebből adódóan szuper választás lehet a családok számára.

Ugyanakkor megvan benne a vadászösztön, ami miatt szívesen veszi üldözőbe a nála kisebb állatokat – de ha már kölyök korában elkezded tanítgatni a szocializálódásra, vagy esetleg más kutyusokkal együtt nő fel, nagy eredményeket érhetsz el vele.

Nem szeret egyedül lenni, épp ezért gyakran előfordul, hogy különböző trükköket bevetve megszökik az udvarból, ha viszont eleget játszol és futkározol vele, megelőzheted a problémát.