Készen állsz egy kutyára? 5 kérdés, ami segít eldönteni

Téklesz Rita
Írta: ,
Készen állsz egy kutyára? 5 kérdés, ami segít eldönteni

Kép forrása: unsplash

A kutya igazi családtaggá válik egy idő után, és rengeteg boldog pillanatot szerez gazdájának. De ennek nem szabad egyoldalúnak lennie – a házi kedvenc nem a mi szórakoztatásunkra született a világra, felelősséggel tartozunk érte és olyan életet kell biztosítanunk számára, amilyen megilleti. Befogadni egy négylábút rengeteg változással jár a mindennapjainkban, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy biztosan készen állunk-e rá. Ennek a néhány kérdésnek az őszinte megválaszolása segíthet a döntésben.

Akár a munka, akár az utazásmániád miatt mész gyakran külföldre, a kutyusodat olyankor vagy rokonoknak/barátoknak kell „leadnod”, vagy egy kutyapanziónak – előbbi egy idő után kellemetlenségeket okozhat, utóbbi pedig egyrészt nem olcsó mulatság, másrészt nem minden négylábú tolerálja jól.

Ráadásul az sem jó neki, ha gyakran hagyod magára hosszú időre, hiszen az mindig meg fogja viselni.

Ha az életedben jelenleg gyakori az utazás, nem biztos, hogy ez a legjobb időszak egy kutyus befogadására.

Sokan azért szeretnének befogadni egy kutyust, hogy kevésbé érezzék magukat magányosnak, és ezzel nincs is semmi baj, de a kedvenc iránt olyan mély kötődés alakulhat ki, amire nem is számítanál.

Tényleg családtaggá válik, ezért ha lebetegszik vagy azt látod, hogy valamiért szenved, az a poklok pokla lesz.

Sajnos sokszor nem rajtad múlik, hogy kialakul-e egy betegség nála vagy sem, és borzasztóan szívfacsaró lesz ezt átélni.

Arról nem is beszélve, amikor egyszer végleg el kell engedni…

Persze ez a legrosszabb eset, és addig valószínűleg rengeteg boldog évet fogtok együtt tölteni, de nem árt ezt is átgondolni.