Készen állsz egy kutyára? Ez az 5 kérdés segít eldönteni

Téklesz Rita
Írta: ,

A kutya igazi családtaggá válik egy idő után, és rengeteg boldog pillanatot szerez gazdájának. De ennek nem szabad egyoldalúnak lennie – a házi kedvenc nem a mi szórakoztatásunkra született a világra, felelősséggel tartozunk érte és olyan életet kell biztosítanunk számára, amilyen megilleti. Befogadni egy négylábút rengeteg változással jár a mindennapjainkban, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy biztosan készen állunk-e rá. Ennek a néhány kérdésnek az őszinte megválaszolása segíthet a döntésben.

Ha hónap végén nem igazán marad tartalékod, érdemes átgondolnod, hogy le tudnál-e mondani valamiről a kutyus érdekében.

Még ha a havi eledel, játékok költségei bele is férnének a kiadásaidba, egy váratlan állatorvosi kezelés több tízezer forint is lehet.

Ráadásul az első évben a kötelező oltásokkal is számolnod kell, tehát mindenképpen plusz kiadással jár egy kisállat befogadása.

Egyébként elérhető már kisállat-biztosítás is, ami havi fix összegért cserébe ugyanúgy működik, mint az emberek betegbiztosítása, és pont a váratlan helyzetekben jelenthet fontos segítséget.

Akár a munka, akár az utazásmániád miatt mész gyakran külföldre, a kutyusodat olyankor vagy rokonoknak/barátoknak kell „leadnod”, vagy egy kutyapanziónak – előbbi egy idő után kellemetlenségeket okozhat, utóbbi pedig egyrészt nem olcsó mulatság, másrészt nem minden négylábú tolerálja jól.

Ráadásul az sem jó neki, ha gyakran hagyod magára hosszú időre, hiszen az mindig meg fogja viselni.

Ha az életedben jelenleg gyakori az utazás, nem biztos, hogy ez a legjobb időszak egy kutyus befogadására.