4 kérdés a kutyákkal kapcsolatban, amire minden gazdinak kötelező tudni a választ

Szirák Viki
Írta: ,

A kutyád a legjobb barátod, a családtagod, a bizalmasod. Mégis, hiába ismered nagyon jól a kis kedvencedet, bizonyos viselkedési formákat még így sem feltétlenül érthetsz meg tőle. Ezért most összegyűjtöttünk négy kérdést, amire minden gazdi kíváncsi; és persze a válaszokat is!

Megfigyelted már, hogy amikor beszélsz a kutyádhoz, zörögsz egy papírdarabbal, vagy bármilyen különleges hangot adsz ki, néha megdönti a fejét, miközben hallgat? Jobbra vagy balra forgatja a buksiját, és bár ez egy nagyon cuki mozdulat, valójában többet is jelent ennél. Szakértők szerint többféle magyarázat is szolgál erre!

A kutyák hallása nagyon érzékeny, és a legkisebb zörejt, zavart a frekvenciában is képesek észlelni. Azáltal, hogy jobbra vagy balra döntik a fejüket, sokkal jobban be tudják azonosítani, pontosan honnan jön a hang.

Ugyanakkor egy másik magyarázat (is) létezik erre. Ha belegondolsz, te is mindig látod az orrod, azonban az agyad figyelmen kívül hagyja ezt.

Ugyanez igaz a kutyáknál is, hiszen az orruk a fajták többségében a látás útjában áll. Ha pedig megdöntik a fejüket, teljesebb képet kapnak, és jobban látnak téged is.

Az állatoknál ez igazán gyakori cselekvés, különösen a kutyáknál. Ez az egyik módszerük arra, hogy kifejezzék a gazdi iránti szeretetüket, és azt, hogy nagyon kötődnek hozzád.

De mivel nem csak a saját gazdájukat nyalogatják előszeretettel, így érthető, hogy más oka is van a cselekvésnek. Sok esetben ez azt is jelenti, hogy ki akarja vívni a kutyus a figyelmed.

Ha például ülsz a kanapén, és a kis kedvenced megjelenik melletted, majd nyalogatni kezdi a kezed, egyértelmű jele annak, hogy unatkozik, és azt szeretné, hogy vele foglalkozz most már.

De amikor a szomszéd kutyája örül a látogatásodnak, és megnyal, az ugyancsak a boldogság egyik jele!

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!