Így mutatja ki a kutyád, hogy szeret

Kerekes Vivien
Írta: ,

Te is elképzelted már, milyen izgalmas lenne megszerezni Dr. Dolittle képességét, és olvasni az állatok gondolataiban? Sajnos erre (még) nincs lehetőségünk, de a kutatók már számos érdekességet állapítottak meg, amelyek segítségével kideríthetsz néhány meglepő információt a kutyusodról. Azt például tudtad, hogy a kedvenced ezekkel a mozdulatokkal adja tudtodra, hogy mennyire szeret?

Egy elismert kutyaszakértő, Brian Hare szerint a kutyusok már azzal kifejezik a szeretetüket, ha mélyen belenéznek a szemedbe. Amikor épp kettesben játszotok vagy pihentek egymás mellett a kedvenceddel, ő pedig elmerül a tekintetedben, oxitocin szabadul fel a szervezetedben (ugyanez a hormon segít megteremteni a kötődést az édesanyák és a kisbabák között).

Ha szeretnéd letesztelni ezt a saját kutyusoddal, semmiképp se próbálj meg versenyt csinálni a "szemezésből" – a kedvenced ugyanis érezni fogja, hogy valami nem stimmel, és biztosan félrenéz majd. Ehelyett próbálj meg természetesen viselkedni, és a megszokott tevékenységek alatt felvenni vele a szemkontaktust.

Ragadós ásítás Kép forrása: tumblr, the-crows-nest

Köztudott, hogy az ásítás ragadós, de azt gondoltad volna, hogy ez nem csak az emberekre vonatkozik? Felmérések már bizonyították, hogy amikor a környezetünkben valaki ásít, nem tudatosan, de empátiából mi is követjük a példáját.

A kutyáknál viszont egészen más a helyzet! 

Néhány felmérés szerint amikor ásítasz, és a kedvenced ezt leutánozza, azzal a szeretetét próbálja meg kimutatni. Ezt a megállapítást megerősíti az a kutatás, amely bebizonyította: amikor egy idegen ásít, a kutyák sokkal kisebb arányban tesznek ugyanígy, szemben a gazdájukkal.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019