Gazdiknak kötelező: 4 kutyás applikáció, amit még a kedvenced is ajánlana

Írta: ,

Noha a kutyusok tényleg milliónyi örömöt hoznak az életedbe, gazdiként elég sok elvárásnak és kötelezettségnek kell megfelelned. Minden nap figyelned kell a kedvenced megfelelő és persze változatos étkezésére, a napi mozgásigényére, és az egészségi állapotára is. Ez pedig nem csak az oltásokat jelenti, hanem egyúttal a lelkivilágát is, hiszen minden kutya akkor boldog igazán, ha sokat foglalkozik vele a gazdija. Szerencsére mostantól az okostelefonod is a segítségedre lehet, ugyanis rengeteg hasznos alkalmazásra bukkanhatsz, amik kifejezetten állatbarátoknak készültek; például ezt a négy applikációt mindenképpen ki kell próbálnod!

iKibble Free (angol nyelvű) Kép forrása: bloglovin.com

1/4 iKibble Free (angol nyelvű)

Azt már minden tapasztalt gazdi tudja, hogy noha a kutyák imádják a jutalom falatokat, azért a csokit mégis érdemes minél távolabb tartani tőlük, hiszen nagyobb mennyiségben mérgező lehet rájuk nézve.

De mi a helyzet akkor, ha a kutyád megevett valamit, amiről nem tudod, milyen hatással van a szervezetére?

Mostantól nem kell a számítógép elé sietned, és a keresőben végigkattintani a weboldalakat a válaszért, ugyanis az iKibble Free applikációban mindent megtalálhatsz.

Kategóriánként is végignézheted, bizonyos ételek mennyire egészségesek (vagy sem) a kedvenced számára, és még azt is elolvashatod, pontosan milyen mellékhatásokkal járhatnak.

Az alkalmazás iOs készülékeken érhető el.

Vigyél haza (magyar vagy angol nyelvű) Kép forrása: tumblr, capecodcollegiate

2/4 Vigyél haza (magyar vagy angol nyelvű)

A Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor közösen létrehozta a világ egyik leghasznosabb kutyás applikációját. Ha eltűnt a kedvenced, a Vigyél Haza alkalmazás segítségével bejelentheted, és ha a környezetedben valaki megtalálta, rögtön tud értesíteni róla.

Ezen kívül megnézheted, a lakóhelyeden belül hol találod a legjobb futtatókat és állatbarát éttermeket, de akár kutyás szállások között is böngészhetsz.

Augusztusban a készítők pedig még több érdekességgel frissítették az alkalmazást: mostantól kutyaelsősegély opció is van, amiből megtanulhatod, mit tegyél a nem várt helyzetekben.

És ez még nem minden, ugyanis azoknak is szuper választás ez az app, akik csak tervezik az örökbefogadást: itt ugyanis a közeledben gazdira váró kutyusokat is megtalálod, méghozzá fényképekkel együtt.

Az alkalmazás iOs és android készülékeken is elérhető.

Petsie Dog Breeds (angol nyelvű) Kép forrása: petslady.com

3/4 Petsie Dog Breeds (angol nyelvű)

Nem mindig egyszerű megválaszolni a kérdést, milyen fajta kutyád van pontosan – különösen abban az esetben, ha állatmenhelyről fogadtad be, vagy keverék kutyusok kölykeként született.

A Petsie Dog Breeds alkalmazás viszont segíthet egy kicsit közelebb jutni a rejtély megoldásához.

Az applikáción belül rengeteg kutyafajtáról olvashatsz különleges információkat (akár keverékekről is), végignézheted a képeiket, jellemzőiket, így könnyebben beazonosíthatod saját kedvencedet.

Sőt, akár létrehozhatsz egy saját profilt a kisállatodnak, és elindíthatod egy virtuális "kié a legcukibb kutya" versenyen.  

Az alkalmazás android készülékeken érhető el.

Pet Coach (angol nyelvű) Kép forrása: countryliving.com

4/4 Pet Coach (angol nyelvű)

Úgy tűnik, mintha a kutyád egy kicsit fel lenne puffadva? Próbálod megtanítani néhány trükkre, de felmerült benned pár kérdés?

A Pet Coach alkalmazással bármikor, bármilyen problémával kapcsolatban írhatsz üzenetet egy képzett állatorvosnak vagy szakértőnek, aki 24 órán belül visszajelez, és megpróbál szuper tanácsokkal ellátni.

Az applikáción belül különböző fórumokat találhatsz többek között egészség, táplálkozás és betanítás témákban, ahol mások kérdéseit is elolvashatod – természetesen a válaszokkal együtt, így még időt is megspórolhatsz vele.

Kezdő és tapasztalt gazdiknak is izgalmas lehet, ugyanis rengeteg új információt tanulhatnak meg kedvenceikről.

Az alkalmazás iOs készülékeken érhető el.