Ez feldobja a napod! Kutyusok, akik diplomát szereztek

Írta: ,

Úgy tűnik, az ember legjobb barátjának képességeit egyre több területen ismerik el. Olyannyira, hogy a világ bizonyos pontjain létezik néhány bundás négylábú, akik nemcsak kifejezetten okosak (mint ahogy azt a segítő kutyáktól megszokhattuk), de egyúttal még a diplomát is sikerült megszerezniük. Persze ehhez nem kellett kurzusokat végigülniük és szakdolgozatírással betáblázni a napokat – ez a 4 házi kedvenc egészen máshogy diplomázott le!

Diploma a gyerekszerető természetért Kép forrása: imgarcade.com

1/4 Diploma a gyerekszerető természetért

Egy albániai televíziós riporter kutyája, Wally még 2004-ben érdemelte ki az ország egyik egyetemének elismerő okmányát.

A négylábú a diplomát a gyermekfejlesztés területén "szerezte meg", méghozzá azért, mert mindenkit sikerült teljesen levennie a lábáról azzal, milyen szuperül eljátszadozik a riporter kisgyermekeivel. Ráadásul ennek köszönhetően nem csak jól érzik magukat, de egyúttal olyan felelősségteljes feladatokat is megtanulnak ellátni, mint például egy háziállat megetetése.

A kutyus ekkoriban 7 éves volt, de ha emberi években nézzük a dolgot, akkor pont betöltötte a 49. életévét is, mire sikerült elérnie ezt a meghatározó mérföldkövet.

Diplomás rendőrkutya Kép forrása: dogilike.com

2/4 Diplomás rendőrkutya

2007-ben Ohio megye egyik bíróságán igazán érdekes események zajlottak le. Egy ügyvéd épp azon dolgozott, hogy a védence ártatlanságát bizonyítsa be, és ehhez egy meglepő eszközt vetett be.

A férfinek az volt a célja, hogy sikeresen lejárassa az eset egyik rendőrét az egész világ előtt, és ehhez végzett egy kis kutatást – amely váratlan eredménnyel zárult.

Az ügyvéd ugyanis rájött, hogy a rendőrség kutyája és a rendőrfőnök ugyanolyan értékű diplomát szerzett meg – méghozzá ugyanazon az online főiskolán.

Ez már csak amiatt is lealacsonyító volt a rend őrei számára, mert az iratok szerint Rocko, a kutya sokkal jobb jegyeket szerzett, mint a gazdája.

Orvosi diploma, szaglászásért cserébe Kép forrása: atomica.com

3/4 Orvosi diploma, szaglászásért cserébe

Egy ausztrál TV-sorozat négylábú sztárja, Sonny 2007-ben szerezte meg diplomáját kiemelkedő tehetsége miatt, méghozzá az „orvosi pályán”.

A kutyus az Ashwood Egyetemtől kapta meg az oklevelet (amely hivatalosan tekintve egy weboldal, ahol egy bizonyos összegért lehetett megvásárolni a diplomát), méghozzá azért, mert széleskörű tapasztalattal rendelkezik más négylábúak aprólékos szaglászásában.

Természetesen az eseményt senki sem gondolta teljesen komolyan, de Sonny ezt követően büszkén kijelenthette, hogy a diplomás négylábúak nem túl széles táborát erősíti.

Nem mind arany, ami fénylik

4/4 Nem mind arany, ami fénylik

Még 1984-ben írta meg a Time Magazin Sassafras, a barátságos kislány pudli történetét.

A kutyus egy New York-i fizikus házi kedvence volt, gazdája pedig egy nap úgy döntött, hogy ideje szerezni neki egy diplomát.

Rövidebb kutakodást követően aztán mindössze 50 dollárért (azaz majdnem 14 ezer forintért) sikerült is megvásárolnia neki ezt az oklevelet. És hogy miért tett így?

Szerette volna bebizonyítani az embereknek, hogy hiába néz ki valami diplomának, az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a birtokosa megfelelő tanár lehet mások számára.