Érdekes tények a kutyusodról: a család kedvence álmodik és felismeri az arcodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A kutyusok rengeteg vidám pillanatot képesek szerezni nekünk, és a legborúsabb hangulatból is ki tudnak rántani a felénk irányuló feltétlen szeretetükkel. Biztosan te is elgondolkoztál már azon, vajon mi járhat a kis kedvenced buksijában, amikor oldalra döntött fejjel, fürkészve figyel, vagy hogy vajon tényleg álmodik-e valamit, amikor nyüszög és rúgkapál alvás közben. Nos, most ezekre is választ kaphatsz cikkünkben!

Az interneten található vicces videók láttán sok gazdi számára nem is kérdés, hogy a kutyusa rendszeresen szokott álmodni. Arról azonban kevesen tudnak, hogy a kutyák szintén két alvási fázisban pihennek: alvásidejük kb. 30%-át teszik ki az álmok, amik az REM szakaszban jelentkeznek.

Az ebek azonban ilyenkor szinte éberen álmodnak, ugyanis minden külső zajra, változásra pillanatok alatt reagálnak – ez korábban elengedhetetlen volt számukra az életben maradáshoz.

Kutatások szerint a kutyák az emberekhez hasonlóan szintén a napi eseményeket dolgozzák fel így: minél változatosabb, izgalmasabb volt az elmúlt néhány óra, annál nagyobb az esély a külső szemlélő számára is észrevehető álmodásra. 

Nem csak fáradtságból ásítanak Kép forrása: tumblr, thegiftsoflife

Sokan azt gondolják, hogy a kutyák az emberekhez hasonlóan kizárólag a fáradtságot jelzik az ásítással. Ugyan ez is gyakran előfordul, hiszen sokat ásítanak elalvás előtt és ébredés után is, de van, hogy a frusztrációjukat jelzi.

Amennyiben a kutyád akkor ásítozik, amikor valamilyen utasítást adtál neki, az azt jelenti, hogy nem voltál elég egyértelmű és nem érti, mit szeretnél.

Mivel az eb nem tudja, mit vársz tőle, frusztrálttá válik, és ezt ásítással jelzi számodra. Ilyen esetekben ismételd meg újra érhetően a kérést.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019