5+1 tárgy, ami megtalálható a lakásodban, és életveszélyes a kutyád számára

Szirák Viki
Írta: ,
5+1 tárgy, ami megtalálható a lakásodban, és életveszélyes a kutyád számára

Kép forrása: nd3000/Depositphotos.com

A kutyák rendkívül intelligensek és gyorsan tanulnak, de még így is nagyon oda kell figyelnünk arra, mi kelti fel az érdeklődésüket séta közben vagy szimplán a lakás különböző pontjain. Rengeteg olyan dolog vesz ugyanis körül minket, amelyek ránk ugyan nincsenek negatív hatással, de a házi kedvencünkre életveszélyesek is lehetnek. Jó, ha tudod, hogy az alábbi dolgokat meg kell próbálnod minél távolabb tartani a kutyusodtól!

A csont is tiltólistás Kép forrása: doo-n-go.com

A mesékben mindig azt láthattuk, hogy a kutyák imádják a csontot, de a valóságban nem lenne szabad ezt odaadni nekik.

A csontok ugyanis sokszor nagyon élesek, és az még csak a kisebb gond, ha evés közben megvágja vele a kutyus a szája belső részét.

A nagyobb gond, hogy a gyomorba jutva is előidézhet ilyen problémákat, hiszen az élesebb felület könnyedén sérüléseket okozhat az emésztőszerveknél.

Különböző emberi ételek Kép forrása: fineartamerica.com

Az édesség, mint például egy szelet csokoládé már önmagában sem tesz jót a kutyák egészségének, ezt valószínűleg te is megtanultad már. De a legnagyobb gondot mégsem az összetevők, hanem sok esetben maga a csomagolás okozza!

A legtöbbször ugyanis a kis kedvencek nem vesztegetik az időt a csomagolás leszedésével, és ezzel együtt eszik meg a nasit, ami súlyos problémákat okozhat a gyomrukban.

Ami pedig a további élelmiszereket illeti, ugyancsak veszélyes lehet a kutyákra nézve például a szőlő és a hagyma, így ezeket sem érdemes az asztalon felejteni.