7 dolog, amiből a kutyád nem ehet és te lehet nem is tudsz róla

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
7 dolog, amiből a kutyád nem ehet és te lehet nem is tudsz róla

Ki tudna ellenállni a farkcsóválással kísért könyörgő tekintetnek? Pedig bizonyos esetekben jobban teszed, ha nem adsz az általad fogyasztott csemegéből az ebednek, mert ami számodra egészséges, neki veszélyes lehet.

Alkohol

Bár gondolatban talán mókásnak hat egy kótyagos kutyus, négylábú kedvenced mája valójában egyáltalán nem tolerálja az alkoholt.

Míg mi egy görbe estét simán megúszunk egy kegyetlen másnappal, náluk a legkisebb mennyiség és hányást, hasmenést, központi idegrendszeri rendellenességet, koordinációs zavart, nehéz légzést, kómát vagy akár halált is okozhat. Minél kisebb testű az eb, annál súlyosabbak a következmények.

Koffein

Kávé, tea, kóla, energiaital – tiltólistás a kutyák számára. Sajnos akár halálos is lehet rájuk nézve, és nincs ellenszer.

A koffeinmérgezés tünetei közé tartozik a nyugtalanság, a gyors légzés, a szapora szívverés, az izomgörcs és az indokolatlan vérzés.

Vigyázz, mert a kakaó és a csokoládé is tartalmaz koffeint, tehát a csoki sem jó kutyanasi! Egyes fájdalomcsillapítók vivőanyaga szintén a koffein, tehát kérdezd meg az állatorvosod, mielőtt beadnád a kedvencednek!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató