5 pofonegyszerű cicajáték, amit saját magad is elkészíthetsz

Zabolai Margit
Írta: ,
5 pofonegyszerű cicajáték, amit saját magad is elkészíthetsz

Unatkozó macska nincs, ezt mindenki tudja, ha ugyanis a ház ura vagy úrnője délután kialudta a délelőtti szunyókálás fáradalmait, és megkezdődik a vacsora előtti játék, akkor bárhol talál magának szórakoznivalót. Ha mégis jobban örülnél, ha a szemceruzád vagy a porcelán bögréid helyett valami mással szórakozna, akkor be kell szerezned néhány cicajátékot. Ezeket szerencsére nem csak boltban, hanem otthon, sokkal kevesebb pénzből, vagy szinte teljesen ingyen is elkészítheted.

Mászóka polcokból

A cicák szeretnek magasra mászni és bújócskázni is, ezért egy cicaház egy mászóka tetején maga a mennyország nekik, ha pedig eltalálod az ízlésüket, talán szívesebben másznak majd ide, mint a könyvespolcodra.

A méregdrága cicabútort néhány ügyesen elhelyezett polccal te is helyettesítheted.

A polcokra dobozokat is tehetsz, amiben a macskád elbújhat, esetleg két polc közé kifeszíthetsz egy strapabíró kendőt vagy törülközőt is.

A macskák imádnak az ilyen függőágyakban szunyókálni.

A lényeg, hogy nem csak a polcok, de a rájuk tett elemek – dobozok, házikók – is biztosan rögzítve legyenek, így elkerülhetőek a balesetek.

Kaparófa

A macskáknak kaparniuk kell, ez ellen nincs mit tenni, de nincs is gond a körömélezéssel, ha azt nem a kanapén vagy a szekrény oldalán követik el.

Egy egyszerű talpra szögelt fatuskó, vagy régi szőnyeggel bevont léc tökéletes karomélesítő lehet a cicádnak, és a te szíved sem fog fájni érte.

Ezeket a karomélezőket boltban is beszerezheted, de számolj azzal, hogy nem lesznek hosszú életűek, a cicák gyorsan szétkapják majd a legerősebb borítást is.

A házi kaparófán bármikor pótolhatod a bevonatot megmaradt szőnyeggel, vagy erősebb maradék anyaggal, így fillérekből megúszhatod a macskád szenvedélyét.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?