Családbarát kutyára vágysz? 7 fajta, akik rajonganak a gyerekeket

Szirák Viki
Írta: ,

Mindenki más szempontokat vesz igénybe, amikor úgy dönt, hogy kutyát szeretne örökbefogadni. Lehet, hogy neked leginkább a méret az elsődleges, hiszen egy kisebb lakásban szeretnél állatot tartani, de akár az is előfordulhat, hogy független, önálló kutyusra van szükséged, mert hétköznap 8 órát dolgozol. Ha viszont az számít, hogy nagyon gyerekbarát legyen az új kiskedvenc, mutatunk hét fajtát, amivel nem lőhetsz mellé!

Akárcsak a Goldenek, úgy a Labradorok is remek családi kutyák!

Nagyon megbízható típusról beszélünk, amelyik kimondottan türelmes, és nagyon fogékony az újdonságokra, így szinte bármit meg lehet tanítani neki, nagyon gyorsan.

Kimondottan lelkes, ha játékról van szó, ezért a kertes házakban érzi jól magát igazán, ahol lehet frizbizni és labdázni akár egész délután.

Nem véletlenül választják ezt a fajtát olyan gyakran segítőkutyának is!

Ennek a fajtának az egyik legnagyobb ismérve, hogy rendkívül energikus, és mindene a játék, így inkább kertes házakhoz szokták javasolni őket.

Kisgyerekek mellé tökéletes választás, hiszen minden téren nagyon türelmesek, és rajonganak a gyermekekért.

Mindemellett pedig imádnak játszani, így ezzel a kutyussal egy percig sem lehet unatkozni.

Adottságai miatt hosszabb élettartammal rendelkezik, így akár a gyerekekkel együtt nőhet fel, és hosszú ideig boldogíthatja a családot.

Vagyaim.hu

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató