Felismered a kiskedvenced testbeszédét? Teszteld le most!

Zabolai Margit
Írta: ,
Felismered a kiskedvenced testbeszédét? Teszteld le most!

A kutya olyan régóta elválaszthatatlan társa az embernek, hogy viselkedését, testbeszédét szinte mindenki tudja értelmezni. A macska már jóval titokzatosabb, és néha még a gazdit is megtéveszti ennek a titokzatos állatnak a kommunikációja. Bármennyire is szereted a macskádat, előfordulhat, hogy bizonyos jeleket félreértesz, ezért most segítünk egy kicsit, hogy könnyebb legyen megfejteni, mikor mit akar tudatni veled a cicád.

Dorombolás

Mi sem egyszerűbb ennél, igaz? A cica, amelyik dorombol, jól érzi magát, ezt mindenki tudja.

Azonban Nicky Trevorrow macskaviselkedés kutató, aki egy állatmenhely jótékonysági akciójaként nemrég egy videót készített, hogy segítsen jobban megérteni a cicák testbeszédét, elmondja, hogy a dorombolás bizonyos esetekben azt is jelentheti, hogy a cicának fájdalmai vannak.

Ha tehát azt hallod, hogy a cicád olyankor is dorombol, amikor látszólag semmi különösebb oka nincs az elégedettségre, talán érdemes felkeresni az állatorvost egy kivizsgálásra.

Csavargás a lábad között Kép forrása: pure-t.ru

Ismerős, amikor hazaérsz, és az ajtón belépve a macskád máris tekeregni kezd a lábaid körül, mint egy kis ringlispíl? Ez egyrészt az üdvözlést jelenti, másrészt a cicád egyúttal arról is gondoskodik, hogy megerősítse a köztetek lévő köteléket.

Amikor hazaérsz, a ruhádon rengeteg olyan különös és ismeretlen illat van, amit a macska érzékeny orra megérez.

Amikor a lábaidhoz dörgölődzik, a saját illatát hagyja rajtad, így ismét ismerős leszel neki.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba