Mit tegyek, ha a cicám „rosszalkodik”?

Scheftsik Tamás
Írta: ,
Mit tegyek, ha a cicám „rosszalkodik”?

Amikor a cicánkkal már nem tudunk mit kezdeni, és az idegösszeomlás szélén vagyunk, akkor se adjuk fel. Tartsuk szem előtt, hogy csak egy állatról van szó, tehát biztosan nem direkt táncol az idegeinken. Sokszor néhány egyszerű trükkel orvosolható a probléma. Lássunk ezek közül néhányat.

Kaparófa

Szerencsés esetben a macskánkat sikerül rászoktatni, hogy használja a súlyos ezrekért csak neki megvett kaparófát. Sokszor azonban, míg a karomkoptató tökéletes épségben, gyakorlatilag vadiújan álldogál a szobában, addig bútoraink rohamosan amortizálódnak.

Kerüljük hát el az idegösszeomlást és a dührohamokat, és tegyünk kaparófelületet oda, ahol kedvencünk a karmát élesíti. Így a káposzta is megmarad, és a kecske is jóllakik.

Alomtálca

Sokszor jelent gondot a doromboló szőrgolyók esetében, hogy olyan helyekre vizelnek, ahova egyáltalán nem kéne. Ilyenkor valószínűleg nem elég tiszta a tálcájuk, vagy keveslik azt.

A problémára gyógyír lehet, ha az adott helyiségbe, ahol a jelölés rendszeresen megtörténik, kiteszünk egy plusz tálcát. Így a cica megszokja, hogy ott is van lehetősége könnyíteni magán, és nyerünk egy – két plusz napot, ha elfelejtettünk almot takarítani.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!