A cica színe sokat elárul a személyiségéről - a népi megfigyelések szerint

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
A cica színe sokat elárul a személyiségéről - a népi megfigyelések szerint

A macska egy igazán sokoldalú élőlény, már csak a külsejét tekintve is: lehet kecses és ruganyos, vagy éppen ölelgetnivalóan gömbölyű, bolyhos vagy szinte kopasz, apró vagy óriási, az biztos, hogy mindenképpen gyönyörű állat. A népi megfigyelések és az ezoterikusok szerint azonban a szőrszín az, ami a legtöbbet elárul a macska természetéről. Persze, ahogyan egy ember esetében, úgy a macskáknál sem lehet kizárólag a külső alapján megállapítani valamit, hiszen minden cicának saját egyénisége van, így a cicaválasztást nem érdemes erre alapozni. Mielőtt cicát fogadsz örökbe, kérd ki a menhelyen dolgozók véleményét, ők segíthetnek olyan állatot találni, akinek az egyénisége illeni fog a tiédhez! Mókának minden esetre nem rossz megtudni, hogy mit mond a babona. Olvasd el, a te macsekod színéről mit tartanak! Igazak rá az állítások?

Trikolor

A három színű macskákat vidéken mind közül a legjobb macskának tartják, mert úgy gondolják, hihetetlenül eszes és fürge gondolkodású, ennek megfelelően a rágcsálók irtására is őt tartják a legmegfelelőbbnek.

Azt mondják, a trikolor cicák szinte képesek kifürkészni az ember gondolatait, és mintha cselekedeteikkel is ezekre reagálnának. Általában időre van szükségük ahhoz, hogy elfogadjanak valakit, ez után azonban igazi jó barát lehet belőlük.

Vörös

A szólás szerint a vörös cicák veszélyesek, néha egyenesen gonoszak. Ez természetesen nem igaz, és valószínűleg csak arra a népi megfigyelésre vezethető vissza, hogy a vörös cicák természetében van valami ravaszság, furmányos, minden lében kanál macskák ezek, akik szeretnek a dolgok sűrűjében lenni.

Mivel minden érdekli őket, nehéz megnyerni a figyelmüket, de amikor egy kis szunyókálásra vágynak, rögtön a gazdi közelében teremnek, hiszen a kalandok után imádják a jóleső biztonság meleg érzését.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató