5 értelmetlennek tűnő dolog, amit a cicád csinál - valójában ezt jelenti

Szirák Viki
Írta: ,
5 értelmetlennek tűnő dolog, amit a cicád csinál - valójában ezt jelenti

Kép forrása: pexels

Az emberek és az állatok elméje egészen másképp működik, így nem ritka, hogy amit a házi kedvenced csinál, számára teljesen logikus, míg a te szemedben értelmetlennek tűnik. Ha időnként te is értetlenül nézel a cicádra egy-egy furcsasága után, feltétlenül olvass tovább: az alábbi dolgokat ugyanis a macskák tényleg okkal teszik, és most eláruljuk, pontosan mi is ez.

A te macskádnál is előfordul, hogy egyik pillanatban még fekszik a helyén, majd a következőben hirtelen végigszalad a szobán, ugrik egyet a kanapé előtt, majd ismét lefekszik?

Nos, ezt a cicák nem csak azért csinálják, hogy a frászt hozzák rád ezekkel a hirtelen mozdulatokkal!

A kutyákhoz hasonlóan a macskáknak is nagy a mozgásigényük, így ha lakásban neveled, fontos, hogy segíts neki levezetni a fölösleges energiát.

Amikor a cicád futkározik két kört, majd lefekszik, az azt jelenti, hogy túlteng benne az energia, és így próbálja meg levezetni.

Ilyenkor játssz vele egy kicsit!

Hiába él rengeteg cica a lakásban, pihe-puha párnák között, valójában ezek az állatok igazi ragadozónak számítanak éles karmaik és fogaik miatt.

Noha már körülbelül 10 ezer éve háziasítják őket, attól még ezek az ösztönök ott vannak bennük: szeretnek vadászni, és bizony vágynak időnként a nyers húsra is.

Amikor egy kismacska megszületik, az anyja idővel automatikusan elkezdi megtanítani a vadászatra. Először már elkapott, elpusztult prédát hoz neki, később pedig már olyat, amelyik még él, hogy a kölykök gyakorolhassanak.

Ezek alapján amikor a cicád egy madarat vagy egeret tesz az ajtód elé, az azt jelenti, hogy meg akar tanítani téged vadászni, mert úgy látja, hogy ezek a képességek hiányoznak belőled.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!