Ezt találnánk, ha beleláthatnánk a kutyák fejébe

Kerekes Vivien
Írta: ,
Ezt találnánk, ha beleláthatnánk a kutyák fejébe

A gazdik egyik legnagyobb álma válna valóra, ha képesek lennének legalább egy kis időre belepillantani a kutyusok fejébe. Vajon mi a véleményük rólunk, vagy akár a leghétköznapibb cselekedetekről? Nos, ha képesek lennénk a gondolatolvasásra, ezeket a dolgokat biztosan megtalálnánk kedvenceink fejében!

"Az egyetlen oka annak, hogy a postás nem bántotta a gazdámat, hogy mindig ugatok rá, ha közel jön.” Kép forrása: dogcare.dailypuppy.com

Befordul a postás az utcába, és a kutyák máris rákezdenek az ugatás szimfóniájára. Valamilyen különös oknál fogva a kedvencek többsége ki nem állhatja őket, és igazi hősként tekintenek magukra, ha elhárítják a közeledő "veszélyt". De mi az igazi oka ennek?

Szakértők szerint, amikor valaki megközelíti az otthonodat, azzal a kutyusod területére is bemerészkedik – amit ő értelemszerűen támadásként érzékel. Amikor pedig azt tapasztalja, hogy az ugatás után a postás távozik, úgy gondolja, ez neki köszönhető: így pedig legközelebb is megismétli ezt a manővert.

"Ha én nem lennék a közelben, a gazdám naponta több tucat labdát veszítene el" Kép forrása: mentalfloss.com

A kutyusok egy része teljesen megőrül, ha meglátja a kezedben a labdát, és legszívesebben sosem hagynák abba a játékot. Ezt ők nem tanulták; genetikailag van beléjük kódolva, hogy a mozgásban lévő dolgokat muszáj követniük.

Persze ez nem magyarázza azt, hogy egyes fajták miért imádják jobban a labdázást, mint más társaik. Szakértők szerint sokat számít, hogy pontosan milyen kutyáról van szó.

A terelő kutyusok egészen eltérően viselkednek, mint például egy Retriever, ugyanis az évek során máshogy képezték őket – és valószínűleg ez állhat a kérdés hátterében is.