Ha belelátnánk a kutyák fejébe…

Kerekes Vivien
Írta: ,

A gazdik egyik legnagyobb álma válna valóra, ha képesek lennének legalább egy kis időre belepillantani a kutyusok fejébe. Vajon mi a véleményük rólunk, vagy akár a leghétköznapibb cselekedetekről? Nos, ha képesek lennénk a gondolatolvasásra, ezeket a dolgokat biztosan megtalálnánk kedvenceink fejében!

"Ha én nem lennék a közelben, a gazdám naponta több tucat labdát veszítene el" Kép forrása: mentalfloss.com

A kutyusok egy része teljesen megőrül, ha meglátja a kezedben a labdát, és legszívesebben sosem hagynák abba a játékot. Ezt ők nem tanulták; genetikailag van beléjük kódolva, hogy a mozgásban lévő dolgokat muszáj követniük.

Persze ez nem magyarázza azt, hogy egyes fajták miért imádják jobban a labdázást, mint más társaik. Szakértők szerint sokat számít, hogy pontosan milyen kutyáról van szó.

A terelő kutyusok egészen eltérően viselkednek, mint például egy Retriever, ugyanis az évek során máshogy képezték őket – és valószínűleg ez állhat a kérdés hátterében is.

"Hát persze, hogy szeretnék kimenni. Vajon honnan tudja?!" Kép forrása: etsy.com

Biztosan te is imádod azt a pillanatot, amikor a kutyusod meglátja a kezedben a pórázt, és vidám ugrándozásba kezd. Elvégre ez csak egyet jelenthet: kezdődik a nap egyik legjobb pontja, a délutáni séta.

Ezt részben azért imádja annyira, mert minden apróbb túra egy hatalmas kaland, viszont sokat számítanak az ösztönei is. Ugyanis ezek a séták valamilyen szinten a vadászatot és a saját terület megnövelését jelképezik, valamint utóbbinak megóvását is.

Ezért van az, hogy egyes kutyák üldözőbe veszik a cicákat vagy mókusokat – ők ugyanis lehet, hogy épp a kedvenced területén tartózkodnak.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019