Baj a száraz orr? 6 tévhit a kutyákról

Sándor Alexandra
Írta: ,

A tudósok még vitatkoznak rajta, hogy az eb tíz- vagy százezer éve az ember legjobb barátja. Mindenképpen sok időről van szó, mely a megismerés bölcsessége mellett utat engedett néhány tévhitnek. Ezek közül emelünk most ki néhányat, ami számodra is érdekes lehet.

„A meleg, száraz orr lázat jelez.”

A kedvenced orrának hőmérsékletének vagy külső nedvességtartalmának semmi köze az egészségéhez.

A láz megállapítása csakis és kizárólag méréssel lehetséges, ami általában a végbélbe helyezett hagyományos lázmérővel történik.

Fontos tudnod, hogy az ő testhőmérséklete egy picit magasabb az emberénél, tehát 38-39°C a normális. A betegség elsőszámú tünete az ebeknél az étvágytalanság és a rosszkedv.

Hányás, hasmenés, szokatlan gyakoriságú vizeletürítés, köhögés, tüsszögés, valamint szem-, fül- vagy orrfolyás esetén is ajánlott mielőbb orvoshoz fordulni.

Amennyiben az aggályod oka nem szerepel a felsoroltak között, mégsem nyugodtál meg, először kérj tanácsot az orvostól telefonon! Így megúszhatod, hogy hurcolni kelljen a kedvencedet.

„A kutya szája tiszta, sőt steril.”

Minden gazdi szeretné azt hinni, hogy az ebbel nyugodtan lehet puszit cserélni.

Az emberi önnyugtató eszmefuttatások közül az egyik legtipikusabb, miszerint a kedvenced szája akár baktériummentes is lehet.

Ez azonban súlyos tévedés!

Gondolj csak bele, hogyan is lehetne makulátlan valami, amihez széklettől kezdve földdarabon át a hulladékig minden közel kerül?!

És akkor még a popsiszagolgatós ismerkedési formáról nem is beszéltünk, amellyel a kutyák egymás közt is bacikat adnak-vesznek.

Ebből az elegyből részesülsz te, amikor cuppanóst nyomsz az állat bundájára, vagy pedig hagyod, hogy megnyalja az arcodat.

Lehet, hogy az idők során hozzászokik az immunrendszered az efféle terheléshez, ami azonban így sem tekinthető egészségesnek.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019