Allergiás vagy a kutyákra és a cicákra? 5 kisállat, amit így is tarthatsz

Szirák Viki
Írta: ,
Allergiás vagy a kutyákra és a cicákra? 5 kisállat, amit így is tarthatsz

Kép forrása: unsplash

Nehéz helyzetben van az, aki nagyon vágyik egy kisállatra otthon, de allergiás a kutyák és macskák szőrére. Azonban a jó hír, hogy nem kell feladnod a dolgot, hiszen ennek ellenére is lehet házi állatod: az alábbiakat előszeretettel javasolják az allergiával küzdőknek is!

Nem minden kutya és macska szőrzetében található meg az, ami kiváltja az allergiádat.

Manapság már több hipoallergén fajta is létezik, amelyek mellett könnyen megeshet, hogy egyáltalán nem tapasztalsz tüneteket.

Ilyen a bichon frisé, a bolognai pincs vagy az óriás schnauzer, így ha mindenképp kutyát szeretnél, velük érdemes megpróbálkozni, több időt együtt tölteni, hogy kitapasztald, az allergia jelentkezik-e.

A cicák már ilyen szempontból trükkösebbek, nehezebb megmondani, okoz-e a szőrzetük kellemetlen mellékhatást, így ha elég komoly az allergiád, valószínűleg jobb, ha nem kísérletezel velük.

Azt viszont jó, ha tudod, hogy egy tenyésztőnél az árak általában 100 ezer forinttól kezdődnek alapszinten, így ha ilyen kutyát szeretnél, időben el kell kezdeni a spórolást!

Amerikában már régóta kedvelt háziállat a minimalac, de megfigyelhetted már, hogy itthon is egyre többen választják ezt a különleges kisállatot kutya vagy cica helyett.

Több fajtája van, kezdve a vietnámi csüngőhasútól egészen a skandinávig, és ha megfelelő körülményeket biztosítasz neki, 15 évig is hű társad lehet.

Pont olyan, mint egy kutya, hiszen igényli a sétát, a gondoskodást, a játékot és a társaságot, ráadásul rendkívül ragaszkodó, ezért egyedül nem érzi jól magát hosszú ideig.

Viszont kicsi lakásban, kert nélkül nem feltétlenül érdemes ezt az állatot választanod, hiszen óriási a mozgásigénye, legszívesebben egész nap rohangál és ugrándozik, ezért szüksége van az udvarra.

Mérete egyébként 12 és 50 kg között váltakozhat, a fajtájától függően.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!