Állatot szeretnél örökbe fogadni? Íme a legfontosabb tudnivalók

Bodnár Alexa
Írta: ,

Szerencsére egyre többen választják azt, hogy örökbe fogadnak, ahelyett, hogy tenyésztőtől vennének egy kölyköt. Ha hasonló dolgot tervezel, nem árt tudnod néhány dologról, hiszen a menhelyek szabályozzák azt, ki és hova fogadhat örökbe, és a kutyaotthonokban is számos kizáró tényezővel találkozhatsz. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, és egy szakértővel is beszélgettünk arról, miért is kell ennyire szabályozni az örökbefogadást.

A gazdi személye Kép forrása: bohemiandiesel.com

A legtöbb menhely örökbefogadási szabályozásában alapvető pont az, hogy csak oda adnak örökbe kutyát, ahol megfelelőek az életkörülmények ahhoz, hogy az évenkénti oltást, az eledelt és az egyéb kiadásokat tudják majd fedezni a gazdik. Amit még a saját részedről át kell gondolnod, hogy mennyi szabadidőt lesz a kutyával foglalkozni, meg tudod-e adni neki a kellő játék- és sétaidőt. Erre a két alapkérdésre minden menhelynél számíts.

Ami szintén általános, hogy ajándékba adási céllal nem nagyon szokták engedni az örökbefogadást, hiszen fontos, hogy ők is ismerjék a leendő gazdit, de ami még ennél is fontosabb, hogy a kutya és az örökbefogadó között meglegyen a megfelelő kémia.

A megfelelő lakás Kép forrása: hometalk.com

Az állatotthonok nem megszabadulni szeretnének a kutyáktól, cicáktól, és csak rásózni őket valakire, úgyhogy az is fontos nekik, milyen környezetbe kerül az állat. Vannak olyan menhelyek, amelyek elég komolyan szabályozzák, hogy a menhelytől hány km távolságra lévő lakásba viheted a kutyát, és több helyen az is kizáró tényező, ha albérletben élsz.

Szerencsére vannak menhelyek, ahonnan albérletbe is vihetsz kutyát, de ehhez a főbérlődet és a lakóközösséget is meg kell kérdezni. A kutyákat nem feltétlenül kell kertes házba örökbe fogadni, hiszen némely kutyának kicsi a mozgásigénye, de arra számíts, hogy hiperaktívabb, kevésbé nyugodt kutyust nem biztos, hogy hazavihetsz a belvárosi albérletbe.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019