A világ egyik legjobb dolga, de inkább mégse aludj együtt a kutyáddal

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Rendkívül hűséges, imádnivalóan puha és meleg, ráadásul alig várja, hogy hozzád bújhasson: igen, ő a kutyusod. Ha lakásban tartod és kistermetű a család kedvence, akkor különösen nagy az esély rá, hogy veled alszik, ez azonban több okból kifolyólag sem jó ötlet…

Jó a kutyának, jó az embernek? Kép forrása: darkparradise.tumblr.com

Az amerikai Pet Products Association megállapította, hogy Amerikában a gazdik 79%-a alszik együtt időnként a kutyájával, ami iszonyúan magas arány. Érthető módon, minél nagyobb az eb, annál kisebb eséllyel veszi birtokba a gazdi ágyát: a kistermetű, vagy kölyökkutyák 62%-ban, a közepes méretű ebek 41%-ban, míg a nagytestű kutyák 32%-ban alszanak együtt a gazdikkal.

Míg a kutyáknak természetes, hogy összebújva, együtt pihennek a többi falkataggal, addig az emberek nem feltétlenül alkalmasak ugyanerre. Sőt a tanulmányok azt mutatják, hogy bármennyire jót tesz a léleknek a közös lazítás és a hálás gombszemek látványa elalvás előtt, annyira sok egészségügyi kockázattal járhat az, ha minden nap megosztod az ágyadat a kutyáddal, vagy más házi kedvenceddel.

Elkaphatod a betegségeket Kép forrása: buzzfeed.com

Nyilván egy szobában tartott kutya esetében kisebb eséllyel kapsz el fertőzéseket, mint akkor, ha a kutyusod egész nap az udvaron, vagy más állatok között van, de előbbi sem kizáró tényező, hiszen a lakásban élő ebeket is időről időre ki kell vinni a levegőre.

Amennyiben kiteszi a lábát, más állatokkal érintkezik, esélyes, hogy bizonyos kórokozókat, parazitákat, vagy rovarokat összeszed.

Nem kell nagy dolgokra gondolnod, a bolhák és a kullancsok tipikus példának tekinthetőek.

Sőt ez utóbbi esetén extra veszélyt jelent rád nézve, ha ügyelsz a kutyád egészségére, hiszen ha az eb védettséget élvez, akkor a szőrében megtapadó kullancs gyorsan más gazdatestet keres. Persze nem aranyszabály, hogy pont téged talál meg, ahogy az sem, hogy előbb-utóbb elkapsz valamit a kutyusodtól, de jóval növeled az esélyét, ha nap, mint nap közös takarót használtok.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019