A kisállatbiztos karácsonyfa titka

A kisállatbiztos karácsonyfa titka

Címlap / Életmód / Család / A kisállatbiztos karácsonyfa titka

A gazdiknak néhány praktikát kell bevetniük, ha szeretnék megóvni kedvenceiket a rájuk leselkedő karácsonyi veszélyektől. A kutyák és a macskák előszeretettel birizgálják például a fát, tehát előre kell gondolkodnia annak, aki nem akarja vízszintesben látni a földíszített fenyőt.

Takard a talpat!

A fenyőtalpat takard le a karácsonyi terítővel vagy egyéb alkalomhoz illő kelmével, mert ha a kedvenced iszik a fa vizéből, rosszul lehet tőle!
Arra azonban figyelj, hogy egy könnyen szellőző szövettel vagy hálóval vedd körül a talpat, mert egy jól szigetelő műanyag alatt a fa törzse komoly rothadásnak indulhat, nem beszélve a bűzről ami alatta keletkezik.

Vesd be a nasit!

Legyen kéznél egy-két szem kutya- vagy cicabonbon, hogy a nagy jövés-menés közepette időnként el tudd terelni a kis barátod figyelmét a fáról. Ha ugyanis megrágcsálja a tűleveleket, annak akár fulladás is lehet a vége.
A nasi mennyiségére viszont ügyelj, mert nem szeretnéd, ha néhány nap múlva az állatkád gurulna!

Óvatosan a növényekkel!

A fenyő mellett a fagyöngy, a mikulásvirág és a magyal is étvágygerjesztő lehet a kutyák és a macskák számára.
Ezek gyomorrontást, szívdobogást és vérnyomás-ingadozást okozhatnak a kedvenceknél. Tartsd őket számukra nehezen elérhető helyen!

Vigyázz a díszekkel!

A fa alsó részére ne helyezz díszeket, masnikat, girlandot vagy madzagra emlékeztető díszt, mert a négylábúd azt hiheti, hogy neki szánt játék!
És itt ismét képbe kerül a rettegett fulladásveszély, de az összeropogtatott gömbök is életveszélyesek lehetnek.

Csokit inkább ne!

A szaloncukor és a fán lévő csokidíszek sem lehetnek elérhető közelségben, mivel az édességben található teobromin összetevő – mely a kakaóbab sajátja – mérgező hatású a kutyákra.
Ha ínyenc falatokat akarsz adni nekik, külön cica- vagy kutyabonbonnal okozz nekik örömet.

Okosan a vezetékekkel!

A karácsonyi izzók vezetéke állati szemmel pompás rágcsálnivalónak tűnhet. Bár a világítás alacsony feszültséggel működik, mégis életveszélyes lehet, ha kedvenced kettéharapja a kábelt. Éppen ezért rejtsd el ügyesen!
A gyertya és a csomagolópapír is veszélyt jelenthet a cicák és az ebek számára, tehát elég hosszú a problémás ünnepi tárgyak listája. Ha azonban mindig igyekszel odafigyelni rá, hogy a kisállatod éppen mit csinál, valószínűleg sikerül elejét venned a kellemetlenségeknek.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!