A 15 legjobb családi kutyafajta

Írta: ,
A család és gyerekek mellé barátságos, okos kutyus kell. Lássuk a listavezetőket!
1. Golden retrivier

1/15 1. Golden retrivier

Kiemelkedően jó társa az embernek, nemhiába az egyik legnépszerűbb kutyafajta. Gyengéd ragaszkodó természetű, magas intelligenciájú, az abszolút hűség és szép kutya (jellegzetes arany bundája csodás megjelenést kölcsönöz neki) megtestesítője.
Egyike azon kevés kutyafajtának, amely erősen kötődik a családhoz és azt hűen szolgálja. Barátságos emberekkel, állatokkal, jól nevelt, türelmes, kíváncsi, alkalmazkodó és stabil. Alapvetően egy nagyszerű választás minden kutyaszerető család számára.

2. Labrador retrivier

2/15 2. Labrador retrivier

Egy igazi családi kutya, rendkívül ragaszkodó, nemhiába annyira népszerű kutyafajta. Figyelemre méltó intelligenciája mellé szelídség, erő, barátságos természet és királyi külső társul.

Sok örömet okoz a gazdiknak.
A labradorok imádják a családdal eltöltött időt, és minden sportos tevékenységben benne vannak: úszás, feltárás, túrázás, labdázás, frizbizés stb.

3. Cocker spániel

3/15 3. Cocker spániel

Kölyökkorában annyira aranyos, hogy mindenkit levesz a lábáról, de szépsége mellett szelíd is, jól szocializálódik és könnyen idomítható. Intelligens, megbízható és vidám lakótárs.
A cocker spániel a legtöbb életkörülményhez alkalmazkodik, ezért akár panellakásokban is jól érzi magát. Kíváló kutyafajta gyerekek mellé.

4. Angol bulldog

4/15 4. Angol bulldog

Világszerte kedvelik, bohóckodó viselkedése és páratlan társasága miatt. Jól nevelt, könnyen szocializálódik és idomítható.

Szeret közel lenni a családhoz, nem ragaszkodik a sportos tevékenységekhez.
Ha futó- vagy uszópartnert keresel, akkor a bulldog nem jó választás. Másrészt ha hűséges barátot keresel, aki veled "nézi a TV-t", akkor ő az ideális választás, csak vigyázz, mert horkol!

5. Boxer

5/15 5. Boxer

Nagyszerű választás családosok számára. A boxerek imádják az emberi társaságot, nagyon szoros köteléket alakítanak ki a család minden tagjával.
Legendásan energikus kutya a boxer, egyik percben a gyerekeket szaladja körbe az udvaron, másik percben a lábad mellé gömbölyödik, majd hírtelen az ajtónál hallgatózik. Egész nap pörög, nagy mozgásigénye van.

6. Bichon

6/15 6. Bichon

Állandóan vidám és élénk. A kis bichon intelligens, bájos, könnyen tanítható és szorosan együtt szeret lenni a családdal.

Ennek az okos kiskutyának kíváló humorérzéke van, mindig jól tudja érezni magát.
A jól nevelt bichon igazi öröm a háznál. Energikus, mégis higgadt, harcias is tud lenni, mégis alapvetően nyugodt. Megjelenése elragadó, amilyen kicsi olyan nagy személyiség.

7. Ausztrál juhászkutya

7/15 7. Ausztrál juhászkutya

Neve csalóka, hisz nem Ausztráliából, hanem Amerikából származik. Az intelligencia, hűség és rátermettség mind erényei, kíváló családi társ. Az ausztrál juhászkutyát régen állatok terelésére idomították, köszönhetően mozgékonyságának és intelligenciájának.
Erős benne a terelő ösztön, ezért kiskorától szoktassuk le az "emberek és a gyerekek tereléséről". Mivel rengeteg energia van benne, szoktassuk játékokra, hogy ebben tudja kiélni mozgásigényét. Szereti a gyerekeket, de az idegenekkel bizalmatlan, ezért mutassuk meg neki, hogy a személy "barát".

8. Norfolk terrier

8/15 8. Norfolk terrier

Valóságos energiabombák, szükségük van a szabad térre, hogy felesleges energiájukat le tudják játszani. Nagy szeretetigényük van, amelyet sokszorozottan viszonoz a családtagok felé, ám egy idegennel szemben soha! Sértve érzi magát, ha a gazdi még egy kutyát szeret.
Általában azonban szeret más kutyákkal játszani. A norfolk önfeledten tud hemperengni a füvön, imád időt tölteni a családdal, szívesen labdázik vagy frizbizik. Energikussága miatt beltérre nem ajánlott.

9. Beagle

9/15 9. Beagle

Egy imádnivaló családi kutya. Igen népszerűvé vált szelíd természetének és szeretetteljes karakterének köszönhetően. A beagle különleges és szoros kötődést alakít ki az egész családdal. Gyönyörű állat, vicces lelógó fülekkel, intelligens sötét szemekkel.
Nem nehéz beleszeretni! Fontos a jó nevelés és idomítás, hogy temperamentumát és vidám természetét jó célokra használja, ne váljon csintalanná, pimasszá. Jól kijön más háziállatokkal is, a gyerekeket egyenesen imádja (szeret játszani!).

10. Papillon

10/15 10. Papillon

Gyakran figyelmen kívül hagyják a papillonokat, sokan divatkutyának tartják, pedig ők igazán nem tehetnek arról, hogy ennyire édesek! Ne hagyd, hogy megtévesszen tündéri kinézete, a papillon igazából temperamentumos, intelligens, vidám és igazi személyiség, nem holmi "kiegészítő".
Ideális családi kutya, minden báját beveti a kisgyermekeknél. Mivel a papillonnak nagyobb a személyisége, mint a teste, a gyerekek játszanak vele óvatosan, mert törékeny kisállat, könnyen megsérülhet, a gyerekek pedig nincsenek még tisztában saját erejükkel.

11. Border Collie

11/15 11. Border Collie

Nagyon értelmes, magas fokon képezhető. Az egyik legkeményebben dolgozó kutyafajta, szinte ki van éhezve a dícséretre. Nem bír meg más háziállatot, bár ritka esetekben a macskákat megtűri.
Érzékeny állat, jól szocializálódik. Ahhoz, hogy igazán boldog legyen, következetes gazdira van szüksége, sok testmozgásra és napi feladatokra. Túl intelligens ahhoz, hogy egész nap semmit se csináljon.

12. Newfoundland

12/15 12. Newfoundland

Eredetileg munkakutyának tenyésztették ki őket, a hideg észak-atlanti vidéken. Amekkora állat, annyira kedves, szelíd és szeretnivaló. A világ egyik legerősebb kutyafajtája. Türelme is legendás, éppen ezért is ideális gyerekek mellé.
Ez a kutya biztosan kimentene egy babát a jéghideg folyóból, tehát adjunk neki teljes bizalmat. Egyetlen "hátránya", hogy szőre sok karbantartást igényel, illetve fogmosásra is szükség van. Napi sétaigénye van, de egyébként beltérben is jól megfér.

13. Uszkár

13/15 13. Uszkár

Jó társa az embernek, rendkívül sokoldalú fajta, könnyen alkalmazkodik, a legtöbb háztartásban jól megfér.
Eltekintve attól, hogy a világ egyik legintelligensebb kutyafajtája, jóindulatú, csodálja gazdáit, kedves és imádja az emberi társaságot, beleértve a gyerekekét is. Plusz egyedi megjelenése megkülönbözteti őt az összes többi kutyafajtól!

14. Cavalier King Charles spániel

14/15 14. Cavalier King Charles spániel

Ha már volt cavaliered, akkor tudod mennyire ellenállhatalan kutyus azokkal a nagy barna szemeivel.
Ha gyermekeid vannak, ideális családi kutya egy cavalier spániel. Tisztán és őszintén szereti gazdáit. Kis termetének köszönhetően a legkisebb gyerekekkel is játszhat.

15. Tacskó

15/15 15. Tacskó

Annak ellenére, hogy hosszú testalkatuk miatt egyes emberek viccesnek találják, a tacskók komolyan veszik saját magukat, rendkívül okos, családbarát állatok. Idegenekkel kicsit bizalmatlanul viselkednek és zárkózottak. Ellentétben sok más kutyafajtával, a tacskók nagyon játékosak, soha nem lehet unatkozni a közelükben, imádják a gazdit.
Rendkívül energikusak, testmozgás igényüket szeretik gyerekekkel is kiélni. "Otthonülő", "unalmas" családokban is kíválóan érzik magukat, kis testalkatuk miatt panellakásokban is jól megférnek. Kevés karbantartást igényelnek, személyiségük pedig egyenesen elragadó.