7 „macskás” dolog, amit a kutyatartók sosem értenek meg

Írta: ,

Nem szeretem, ha azt mondják rám, hogy macskás vagyok, mert ez úgy hangzik, mintha nem szeretném a kutyákat. Pedig én nagyon is bírom őket, bár tény, hogy saját magam a lakást most már két cicával osztom meg, akiket semmiért a világon nem cserélnék el. Szerintem minden gazdi hasonlóan érezhet a kutyája iránt is, így végül is nincs olyan nagy különbség a két állat tartása között, de azt hiszem, van néhány dolog, amit a kutya-párti barátaim soha nem fognak megérteni a köztem és a macskáink között kialakult viszonnyal kapcsolatban.

A macska simán büntibe tesz

1/7 A macska simán büntibe tesz

Elutaztál a hétvégére? Leültél vacsorázni, amikor én éppen játszani akartam? Elvetted tőlem a karórádat, amit éppen végigpofoztam a nappali padlóján? Ezt még nagyon megbánod!” – valahogy így gondolkodhat egy macska, aki amennyire hálás tud lenni a simogatásért és a meghitt pillanatokért, ugyanolyan kegyetlenül büntetésbe is tesz, ha a dolgok nem az elképzelései szerint alakulnak. 

Kinek a macskája nem ült még tőle 12 centiméterre, de tüntetőleg háttal a neveletlen emberének, aki majd most megtanulja, mi fán terem a bűnhődés! „Vacsoraidőig biztosan nem szólok hozzád!”
Vegyél fel, tegyél le!

2/7 Vegyél fel, tegyél le!

Az ember szíve autóban felejtett tejcsokoládéként olvad el, amikor a macskája két lábra állva az ölébe kívánkozik

Persze, csak három kurta másodpercre, mert aztán egy nyakatekert pózban úgy veti magát a földre, és száguld át a lakás másik felébe, mint egy titkos küldetést teljesítő kommandós.

Csak azért, hogy fél perc múlva visszajöjjön, és megismételje a műveletet. Türelmesebb gazdik állítólag 8-9 alkalommal is eljátsszák a forgatókönyvet.
Legfeljebb lakótársak lehettek

3/7 Legfeljebb lakótársak lehettek

Ha mindent jól csinálsz, akkor eléred, hogy a macskád otthonosan érezze magát

Ha a macskád otthonosan érzi magát, a lakást legalább annyira tekinti a saját tulajdonának, mint a tiédnek, úgyhogy neki is lesz beleszólása abba, a szekrény hányadik fokára pakolhatod a cuccaidat, és a világ legtermészetesebb módján sétál keresztül rajtad, amikor éppen a kanapén heversz. 

„Hé, haver, te sem kérdezted, hogy lefeküdhetsz-e a magánútvonalamra!”
Sétáltatni nem kell, de korán kelni igen

4/7 Sétáltatni nem kell, de korán kelni igen

Minden tiszteletem azoké a kutyatartóké, akik hóban, fagyban, zimankóban, és átmulatott éjszakák után is képesek reggel felkelni és levinni a kutyát sétálni. Én nem hiszem, hogy erre képes lennék, ezért is döntöttem a macska mellett.

Azt azonban a kutyatartók talán nem tudják, hogy ha sétálni nem is indulunk, a macskatartók sem aludhatnak akármeddig. A reggel az arcunkba kapott mancsokat nagyjából úgy lehetne lefordítani: „Ember! Már félig üres a tányérkám! Tényleg itt hagytál meghalni?!”
Olyan nincs, hogy valami nem játék

5/7 Olyan nincs, hogy valami nem játék

A világban, ami egy bent tartott cica számára valószínűleg a lakásodat jelenti, minden kaja, vagy ha nem kaja, akkor cicajáték

A függönyrojt, a fülhallgatód, a gyűrűid, és az összes bútorod csak azért készültek, hogy a nagyérdeműt szórakoztassa, és egy idő után ez ellen már nem is tiltakozol, tökéletes természetességgel lesel be a szőnyeg alá, amikor a fésűdet keresed.
A cicapuszi értéke

6/7 A cicapuszi értéke

Nem vonom kétségbe, hogy a kutyások szíve is ellágyul, amikor a kedvencük megnyalja a kezüket vagy az arcukat, de valószínűleg el nem tudják képzelni, mitől tör ki örömkönnyekben egy cicatartó, ha a macskája puszit nyom az arcára. 

Olyan ez, mint a drágakő, kérem: minél ritkább, annál értékesebb, és a cicapuszi bizony ritka és nehezen kiérdemelhető dolog.
Veled lakik, de nem a tiéd

7/7 Veled lakik, de nem a tiéd

És végül, ami talán a legfontosabb: hogy minden macskatulajdonos tudja, hogy egy macska soha, senkinek nem lesz a tulajdona. Alapesetben együtt laktok. Jó esetben, ha megérdemled, barátok is lesztek

Nagyon jó barátok. De a macskádat sosem fogja jobban érdekelni a véleményed, mint a az övé téged arról, hogy melyik pulcsidat vedd fel. De hé, végül is miért lenne ez baj?