7 bújós, ragaszkodó cicafajta, akik igénylik a gazdi társaságát

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:
7 bújós, ragaszkodó cicafajta, akik igénylik a gazdi társaságát

Kép forrása: unsplash

Nagyon sokan gondolják úgy, hogy a cicák kevésbé kötődnek a gazdájukhoz, nem igénylik annyira a társaságot, és rendkívül függetlenek. Azonban az, hogy egy macska mennyire ragaszkodó és bújós, nagyban függ a fajtájától, személyiségétől is. Az alábbi cicafajták például kimondottan érzelmesek!

Az évezredek óta tartó megszelídítés hatására ezek a gyönyörű cicák kimondottan család-, és nem utolsó sorban gyerekbaráttá váltak.

Igénylik a gazdi figyelmét, és ha ezt nem kapják meg, mindent elkövetnek, hogy kivívják maguknak. Nem érzik jól magukat egyedül, tekintve, hogy nagyon barátságosak és szociálisak.

Különösen kedvelik a gyermeki társaságot, ezért kisgyerekes családoknak is előszeretettel javasolják a skót lógófülüt. Halkszavú, csendes fajta, így könnyű vele az együttélés.

 

Ennek a cicafajtának legnagyobb jellemzője egyedi arca, hiszen egy kicsit mindig morcosnak tűnik.

De ez ne tévesszen meg, ugyanis belül egy igazán bújós, barátságos lélek rejtőzik, aki nagyon szeret a gazdája ölében aludni. Érdeklődő és kíváncsi természet, nagyon szeret játszani, sokszor egy papír galacsinnal is órákig elvan.

Ráadásul plusz pont, hogy a gyermekekkel, sőt, még a kutyákkal is jól kijön. Tudtad, hogy Garfield is egzotikus rövidszőrű cica volt?

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv