6 dolog, amit könnyen elrontunk a kiskutya nevelése során

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az új családtag érkezése minden esetben különleges és izgalmas változás, ám sajnos nem véletlen, hogy a növekvő kedvencek gyakran a menhelyre, vagy az utcára kerülnek. Az édes kis szőrgombócokat könnyű elrontani, ám a későbbi nehézségekkel csak kevesen kalkulálnak. 

Nem jelöljük ki a határokat

Amikor az emberek hazaviszik a kiskutyát az otthonunkba, akkor általában elengedik az udvaron, vagy éppen a lakásban.

Ez a hatalmas méret valósággal sokkolja az ebet, hiszen ha nem jelöljük ki számára a határokat, akkor lényegében az irányítást is teljesen átadjuk.

A legtöbb szakirodalom azt javasolja, hogy az első néhány napban egyáltalán ne hagyjuk garázdálkodni a kiskutyát a lakásban, csupán egy helyiséget jelöljünk ki a számára, amit birtokba vehet.


Macskás vagy kutyás vagy? Ezt mondja el rólad a pszichológusok szerint


Fokozatosan növeljük a mozgásterét, az új helyszín megmutatása során pedig végig legyünk jelen, és azonnal korrigáljunk, ha a kölyök nem megfelelően viselkedik.

Sokat segít, ha vendégként tekintünk a kutyára, ne feledjük el, mi biztosítjuk a területet, mi engedjük meg, mit használhat a kölyök és mit nem.

Nem alakítunk ki napirendet

A napirend a kiskutyák életében éppannyira fontos, mint az újszülöttek esetében. Sajnos ez az első időszakban hasonlóképpen nehézkes lehet, ám létfontosságú a későbbieket tekintve.

A szobatisztaságra nevelés fontos momentuma, hogy alkalmazkodjunk a kicsi igényeihez: minden hosszabb alvás és étkezés után biztos a produktum, tehát be kell időzítenünk a sétát, vagy biztatnunk kell a kutyát a pelenka használatára.

Ha minden nap ugyanabban az időben kerítünk sort az etetésekre, a sétákra, a pihenésre, akkor néhány hét alatt szobatiszta, kiegyensúlyozott és jól nevelt kutyánk lehet, aki ráadásképpen átalussza az éjszakát.

De ehhez az elején valóban oda kell tennünk magunkat, mégpedig következetesen, kitartóan és megfontoltan.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019