5+1 tárgy, ami megtalálható a lakásodban, és életveszélyes lehet a kutyádra nézve

Szirák Viki
Írta: ,

A kutyák rendkívül intelligensek és gyorsan tanulnak, de még így is nagyon oda kell figyelnünk arra, mi kelti fel az érdeklődésüket séta közben vagy szimplán a lakás különböző pontjain. Rengeteg olyan dolog vesz ugyanis körül minket, amelyek ránk ugyan nincsenek negatív hatással, de a házi kedvencünkre életveszélyesek is lehetnek. Jó, ha tudod, hogy az alábbi dolgokat meg kell próbálnod minél távolabb tartani a kutyusodtól!

Mikulásvirág Kép forrása: groenvanbijons.be

Ez a különleges, karácsonyi növény gyönyörűen néz ki a lakásban, de a házi kedvencekre nézve kimondottan veszélyes is lehet.

Noha közel sem olyan ártalmas, mint például a cicákra nézve a húsvéti liliom, de azért érdemes odafigyelned a kutyusodra, nehogy egyen ebből a növényből.

Ugyanis ha sokat fogyaszt belőle, komoly gyomorfájdalmakhoz, sőt, hányáshoz is vezethet az esetükben.

Különböző emberi ételek Kép forrása: fineartamerica.com

Az édesség, mint például egy szelet csokoládé már önmagában sem tesz jót a kutyák egészségének, ezt valószínűleg te is megtanultad már. De a legnagyobb gondot mégsem az összetevők, hanem sok esetben maga a csomagolás okozza!

A legtöbbször ugyanis a kis kedvencek nem vesztegetik az időt a csomagolás leszedésével, és ezzel együtt eszik meg a nasit, ami súlyos problémákat okozhat a gyomrukban.

Ami pedig a további élelmiszereket illeti, ugyancsak veszélyes lehet a kutyákra nézve például a szőlő és a hagyma, így ezeket sem érdemes az asztalon felejteni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019