5 jel, amivel a kutyád azt üzeni: megbízik benned

Zabolai Margit
Írta: ,

Hogy a kutyád úgy tekint rád, mint egy félistenre – vagy akár egészre – valószínűleg nem újdonság a számodra. De azt tudtad, hogy az alábbi dolgokkal egészen konkrétan azt üzeni neked, hogy megbízik benned? Ha észreveszed valamelyiket, simogasd meg barátod buksi kis fejét, és mondd el neki, hogy te is szereted.

Átvette a rutinodat Kép forrása: unsplash.com

A bizalom és a biztonság érzete némiképpen más az emberek és az állatok között, és míg az ember számára is megnyugtató lehet a rutin, egy kutya egyenesen igényelheti azt.

Ha mindig ugyanabban az időben kap enni, ha tudja, hogy 6 óra 10 perckor érsz haza a munkából, és rögtön sétálni indultok, akkor egy idő után el is fogja várni ezeket a dolgokat.

A tál mellett toporgás vagy az ajtó figyelése első ránézésre talán mókásnak hathat, elvégre ki ne mosolyodna el egy türelmetlen Blöki láttán, de valójában sokkal több van emögött: a várakozás nem csak azt jelenti, hogy a kutyád elfogadta az általad felkínált rutint, de azt is, hogy feltételezi, te is tartod magad az egyezséghez.

Közös programtok van, és ő jelen van – hiszen fel sem merül benne a gondolat, hogy te ezt kihagynád.

A szobádban alszik Kép forrása: unsplash.com

Megoszlanak a vélemények arról, hogy aludhat-e a kutya a gazdi ágyában, de abban gyakorlatilag minden szakértő egyetért, hogy érdemes legalább a hálószobába beengedni az állatokat, hiszen az együtt alvásnak komoly kötődés-erősítő szerepe van.

Az etológusok szerint a kutyák ott alszanak, ahol nyugalomban és biztonságban érzik magukat – hiszen mégis csak dolgozik bennük az ösztön, és tudják, hogy alvás közben kiszolgáltatott helyzetben vannak.

Ha mégis a te közelségedben szenderülnek álomra, az azt jelenti, tudják, hogy a jelenlétedben nem kell tartaniuk semmitől, leengedhetik a falakat.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019