A világ 5 leggyönyörűbb macskafajtája: azonnal akarsz magadnak egyet!

Írta: ,

Szögezzük le az elején: minden macska gyönyörű. Ezek a fajták is kétségtelenül azok, éppen ezért szeretjük nézegetni őket olyan nagyon. Szeretnénk továbbá felhívni a figyelmet, hogy a cikk elolvasása azonnali és olthatatlan vágyat ébreszthet legalább 10 macska befogadására, amit a legmesszemenőbben támogatunk, de mielőtt állatot veszel magadhoz, mindig gondold végig, hogy ez mekkora felelősséggel jár, és jusson eszedbe, hogy a menhelyeken is rengeteg – sokszor akár fajtatiszta – cica várja, hogy szerető otthonba kerülhessen.

Ragdoll Kép forrása: randomfunnycat.com

Az első ragdoll kiscica a ’60-as években, Kaliforniában látta meg a napvilágot egy fehér perzsa macska, és egy burma kandúr szerelemgyerekeként.

A kicsi persze mindenkit rögtön levett a lábáról, és ekkor már tudatos tenyésztői beavatkozással kezdték el nemesíteni a fajtát, melynek eredményei a ma ismert ragdoll cicák.

A nevet egyébként, melynek jelentése rongybaba, onnan kapta a cica, hogy izmai és ízületei rendkívül rugalmasak, de egyébként is kimondottan laza szőrgombócról van szó, aki imád elnyújtózni a gazdája ölében, és szinte lehetetlen kihozni a béketűréséből – de legalábbis más macskákhoz képest sokkal nyugodtabb természete lehet.

Török angóra Kép forrása: 4bite.posterous.com

Ezek a hosszú szőrű, kecses macskafajták a közhiedelemmel ellentétben nem csak hófehérek, de feketék, kékek vagy krémszínűek is lehetnek.

Az angóra cicák Törökország fővárosából, Ankaraából származnak, és diplomáciai ajándékként kerültek Európa több országába, majd gyorsan nagy népszerűségre tettek szert, hiszen kecses, fenséges állatokról van szó.

Jellegzetességük a nagy, mandulavágású szem, ami lehet zöld vagy kék, illetve a fehér szőrű példányok esetében felemás is.